170 hørte om digitalisering
På vej mod elektronisk post i Gladsaxe

Der var stor tilslutning til Seniorrådets Temamøde om digitalisering. 170 spørgelystne borgere mødte op.

Anledningen er, at kommunen ligesom alle andre kommuner fra 1. november 2014 skal kontakte borgerne ved brug at elektronisk post.
Det er en stor udfordring, der ved lov er pålagt landets borgere og kommuner. I Gladsaxe Kommune står Borgerservice for en del af arbejdet med at gennemføre dette initiativ.

Borgerservice holdt et fint oplæg om digitalisering og fortalte om, hvilke muligheder kommunens borgere har for at komme i gang med at bruge elektronisk post, og hvordan man får en elektronisk postkasse, hvis man vil og har mulighed herfor.

På spørgsmålet om, hvor mange af de fremmødte, der brugte PC til mails eller betjene f. eks. bank sås, at ca halvdelen af de fremmødte, havde kendskab hertil. Det belyser fint, at overgang til 100% elektronisk post er på vej, men der er udfordringer både til kommunen så vel som til borgerne en tid fremover.

En stor del at mødet handlede om, hvordan og hvornår man kan få fritagelse for at få elektronisk post. Det er heldigvis muligt og ret enkelt. Man henter et skema på Rådhuset eller printer et via kommunens hjemmeside. Man sætter et kryds og underskriver og afleverer på posthuset ellers kan man henvende sig i Borgerservice, som gerne hjælper en.

Gladsaxe bibliotek og en del frivillige hjælpere var mødt op til Temadagen og kunne fortælle, at de arrangerer ca. 150 workshops og små kurser henover sommeren indtil november, som man kan deltage i og få assistance til at bruge den nye mulighed for at få papirløs post.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top