AB et minut fra nedrykning
Forrygende afslutning på sæsonen gav ny sæson i den næstbedste række

Med et minut tilbage af kampen mod HB Køge på Gladsaxe Stadion så det ud til at AB ville rykke ud af 1. division. Men så kom det forløsende mål til 3-3. AB fik det nødvendige point og overlod næstsidstepladsen til Hvidovre, der må tilbage til 2. division sammen med Marienlyst fra Odense.

Efter en dramatisk afslutning, seks mål, et selvmål, et straffespark og et point i den 33. og sidste kamp i Nordic Bet Ligaen kunne AB fejre, at klubben endnu en gang klarede skærene.

De to københavnske omegnsklubber sluttede begge med 36 point, men Hvidovre havde sluppet 20 mål flere ind, end de havde scoret, AB kun 15.

-Det var ikke det vildeste, jeg har været med til i mit fodboldliv, men det var tæt på, konstaterede AB’s assistenttræner Benny Gall efter duellen på Gladsaxe stadion, hvor 2520 tilskuere – rekord i år – nød dramaet, det fantastiske solskinsvejr vejr og til tider gode detaljer i spillet. HB Køge kom i hvert fald ikke for at hjælpe AB til at overleve i den næstbedste liga.

Allerede efter godt 25 minutters spil var HB Køge foran 2-0 på træffere af Vito Hammershøy (13.) og Anders Nielsen (27.).

-Vi gav reelt to mål væk i 1. halvleg på passivt forsvarsspil. Men vi kom igen, og det var flot af drengene at rejse sig i 2. halvleg, hvor vi udlignede til 2-2, kom bagud 2-3 kort før tid og udlignede til 3-3 i overtiden, siger cheftræner Thomas Nørgaard.

De to halvlege var som nat og dag se gennem AB-briller. Energien og vilje kom først for alvor til udtryk efter pausen, men der gik AB også til makronerne.

Efter 70 minutters spil reducerede Younes Namli til 1-1 på straffe, da Eddi Gomes blokerede et skud fra Simon Bræmer med armen. Godt et minut efter blev det 2-2 ved svenske Linus Olsson, men festen var langt fra forbi.

AB’s Jonas Henriksen scorede fire minutter før tid i eget net. men tre minutter inde i overtiden udlignede Nichlas  Rohde til 3-3. Kampens resultat og AB’s redning. Sorteper landede hos Hvidovre, der efter et år må ned i 2. division igen.

-I pausen sagde jeg til spillerne, at nu var der 45 minutter til at vise, om vi ville spille i 1. division igen næste år, eller de ville ned i 2. division.

-Den tog spillerne til sig og udlignede til 2-2 på mål af Namli og Linus Olsson i 2. halvleg. Og selv da HB Køge kom foran 3- 2 på et selvmål af Oksen, gav vi ikke op. Den hektiske afslutning blev rundet af med Nichlas Rohde livgivende mål til 3-3 i overtiden.

Jublen blandt AB’s spillere, trænere, ledere og fans nåede de vildeste højder i det vidunderlige solskinsvej.

 

ab

 AB træner Thomas Nørgaard blev lykønsket af sin datter med resultatet mod HB Køge
– der sikrede AB nok et år i Nordic Bet Ligaen/1. division.
Foto SA Media  

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top