”De er alle min børn”
Søborg-Skole-01-24-14.jpg
Lone Haagensen endte på den helt rigtige hylde, da hun besluttede sig for at blive lærer. Foto: Kaj Bonne
Lone Haagensen stopper efter 44 år som lærer på Søborg Skole

Lone Haagensen har en datter på Amager og en søn i Californien.

Men egentlig føler hun, at hun har tusindvis af børn.

-De er alle min børn, siger Lone Haagensen, når hun skal fortælle om sit forhold til de mange, mange børn som hun har undervist i de 44 år, hun har været på Søborg Skole.

-Jeg føler, at jeg har været deres advokat. De kunne komme til mig, og så kunne de få nogle råd – eller de kunne blive skældt lidt ud, når det var det, der var behov for, siger Lone Haagensen.

Hun er nu blevet 67 år, og hun har besluttet, at 20. juni så er det slut med lærergerningen.

-Jeg kunne godt fortsætte et par år endnu, men jeg har en filosofi om, at jeg vil følge tingene til dørs, og så skulle jeg til at starte forfra med en årgang, som jeg så ikke kunne følge hele vejen, så nu stopper jeg. Men det kan da godt være, at det bliver til et par vikartimer i ny og næ, siger Lone Haagensen.

Hun gik selv i skole på Stengård Skole og Gladsaxe Gymnasium (Jeg var en rigtig Erhardpige), og da hun skulle søge job som færdiguddannet lærer var der ikke så meget tvivl: Det skulle være i Gladsaxe.

-Forholdene var jo noget anderledes dengang, når det gjaldt ledige stillinger. Jeg havde 10 forskellige job at vælge imellem, så det blev Søborg Skole. Og her har jeg så været lige siden – bortset fra det år, hvor jeg var lånt ud til UV Nord, fortæller hun.

Den nye reform med helhedsskole har fået mange, ældre lærere til at tale om, at nu er det nok. Så de vil stoppe. Men det er altså slet ikke derfor, at Lone Haagensen trækker sig tilbage.

-Faktisk stiftede jeg bekendtskab med reformen, da jeg startede. Søborg Skole var lidt af en byggeplads, så 1. til 3. klasse måtte op i teknisk Skoles bygning på Søborg Torv. Klasserne blev blandet, og der lavet en bunke ting ude i baghaven, hvor vi fik en fin, stor sandkasse. Eleverne bevægede sig og lærte en bunke. Det var herligt, siger Lone Haagensen.

Hun har undervist i en bunke fag undervejs. Og ikke mindst billedkunst og musik diverse musicals har præget arbejdslivet. Opførelsen af Odysseus i samarbejde med Per Graf  og 80 skole-elever var noget, der satte sig positivt.

Lone Haagensen kan vist tale i dagevis om alle de positive ved jobbet. Børn, forældre og ikke mindst kollegerne har gjort det til en positiv ting at gå på arbejde.

Til gengæld går hun næsten i baglås, da hun skal finde på noget negativt at sige om jobbet.

-Det kan jeg altså ikke, konstaterer hun med et smil efter en lang pause.

Som pensionist skal hun snart være mormor med ret til at passe barnebarn, hun skal male og løbeskoene skal bruges. Det må også gerne blive til et besøg hos sønnen i Californien.

-Jeg fik lavet de ting, som jeg brændte for, og der var en massiv opbakning. Derfor blevd e 44 år så gode, siger Lone Haagensen, der holder afskedsreception 20. juni klokken 14 på skolen.

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top