Fantastisk sæson for GIF-Gymnastik
Det går strygende med at hæve niveauet

De danske juniormesterskaber i TeamGym med GIF-Gymnastik som vært blev ikke så lidt af et tilløbsstykke-

I løbet af weekenden var cirka 1.000 gymnaster og 3.000 tilskuere på besøg her i Gladsaxe, siger stævneleder og sportschef Jan Darville.

”Det er et meget stort arrangement, og vi havde sat os et højt ambitionsniveau om, at vores gæster skulle synes, at det var det bedste DM, de længe havde været til”, siger Jan Darville.

”Det lykkedes. Vi har fået mange rosende ord fra forbundet og foreningerne, og via nogle meget dedikerede og dygtige frivillige har vi igen vist at det er noget særligt at komme til Gladsaxe”- og det er mange timer de frivillige lægger.

Jan Darville vurderer at til et arrangement som DM er 1.000 timer passeret. ”Vi er som alle andre foreninger og klubber 100% afhængige af den frivillige arbejdskraft, og her er vi privilegeret med ildsjæle til at lave mad, ordne it og alle de andre ting, der skal til for at holde et stævne. Vi skal værne om den enorme værdi, det er for os alle sammen. Her er der ingen ”mig, mig, mig kultur” – der løftes i flok – og det giver oplevelser som den uorganiserede idræt ikke kan præstere”, siger Jan Darville..

Sportsligt var det også en kæmpe succes. GIF’s juniorpiger vandt bronze i 1.division.

Sportschef Frank Bøgelund fortæller: ”Da vi blev tildelt værtsskabet, kom drømmen om at stå på podiet på hjemmebane helt naturligt. Vi vidste, at det ville blive svært, for der er mange ekstremt dygtige hold i dansk TeamGym. Efter utallige timers træning og hårdt arbejde af pigerne og deres trænere, står vi nu med medaljerne, og det er en utrolig følelse.”

For et par uger siden vandt GIF’s seniordamer DM sølvmedaljer, og nu med juniorpigernes bronzemedaljer er det kulminationen på en fantastisk sæson. Sportchef Jan Darville: ”Vi gik i gang med en plan for nogle år siden, målet var at være i 1. division, alle fire årgange på både drenge- og pigesiden, og samtidig gøre det med nogle klare værdier om glæde og positiv anerkendelse. Samtidig vil vi også være med i bredden, på motionsplan og have tilbud til borgerne i Gladsaxe”.

Det kan lyde som en næsten umulig præstation, men GIF-Gymnastik er godt på vej. I år fik første-holdene fem 1.divisionspladser og to 2.divisionspladser. GIF deltog i konkurrence med yderligere 8 hold og har nu 1.400 medlemmer. Der er faste tilbud til børnefamilier på søndage, hvor der deltager 300 hver gang og tilbud til børn og unge om at komme i Gyngemosehallen og ”give den gas”. GIFs bestyrelse er glade: ”Om to år skal vi fejre 100 års jubilæum og på trods af den høje alder, så er vi sprængfyldt med god energi og glæde” fortæller den stolte formand Hanne-Jette Hinsch.

Der bliver også lagt mærke til GIF-Gymnastik i det politiske landskab. Formand for Kultur-, Fritids-, og Idrætsudvalget Katrine Skov siger ”Tillykke til GIF-Gymnastik med de fine resultater. Vi er glade for at have en forening som GIF-Gymnastik i vores kommune. De er, ligesom andre foreninger, et tydeligt bevis på de store samfundsværdier som det frivillige foreningsliv bidrager med.”

Til Gladsaxedagen den 23. august bliver der mulighed for at se flot gymnastik fra GIF, da deres rejsehold viser det show som de tager til Italien med her i sommeren.

 

gymnastik

Gladsaxes juniorpiger kom på podiet efter en stålsat satsning.
Foto: Privat.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top