- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Folkefest i nye omgivelser

Det var både en glædens og festens dag, da CFD – tidligere Center for Døve – sammen med Boligorganisationen Karvig inviterede til Folkefest i lørdags og samtidig indviede 49 nye boliger og et nyt udeareal med amfiteater på Oktobervej.

CFD er landets største leverandør af serviceydelser til døve og andre mennesker med høretab, og via festlighederne kunne CFD fortælle omverdenen – ikke mindst naboerne – at man har et godt budskab og et godt tilbud i centret.

– Jeg husker tidligere, hvor borgerne boede på færre kvadratmeter, end det er tilfældet i dag. Pladsen var sparsom og miljøet helt anderledes. Forandringen er naturligvis også et udtryk for tiden, der er gået. Men jeg synes, at vi kan være stolte af de nye boliger, sagde Lars Abel, bestyrelsesformand for CFD.

Sammen med en beboer klippede borgmester Karin Søjberg Holst snoren til det, som hun beskrev som et tilbud i verdensklasse for døve.

– Det er ikke bare et byggeri. Det er jo en hel lille landsby med torve og pladser. I disse dejlige omgivelser er der skabt et tegnsprogsmiljø, hvor døve medborgere kan leve et selvstændigt og rigt liv, sagde borgmesteren blandt andet.

Døvecenter-04-26-14

Mange besøge4nde så CFDs nye flotte omgivelser på Oktobervej. Foto: Kaj Bonne.