annonce
Forberedelse er roden til alt godt
Berrit-Kvorning-01-21-14.jpg
Bogen er en opslagsbog og den er skrevet ud fra min egne erfaringer og mine mange år i coachingbranchen, fortæller Berrit Kvorning. Foto: Kaj Bonne
Berrit Kvorning lukkede op for skattekisten af gode råd

 

Berrit Kvorning lukkede op for skattekisten af gode rå

Kender du det med, at den berømte klap går ned. Håndfladerne er svedige, og hjertet slår ekstra hurtigt.

Du vil gerne kunne præstere en flot eksamen, holde en tale for dine forældre eller tage ordet ved et personalemøde.

Som skuespiller er det noget, som Berit Kvorning kender til. Hun har spillet på store og små scener, spillet komedier og dramaer, har haft gode og dårlige instruktører og så kender hun ikke mindst til det med at skulle præstere. Siden 1992 har undervisningen fyldt meget i Berrit Kvornings professionelle liv. Hun har coachet rigtig mange i det med at “være på” og i sidste uge holdt hun foredrag og præsenterede sin bog “Bliv set – hørt – husket” på Gladsaxes Hovedbibliotek.

-Jeg har opdaget, at der er værktøjer, som er fælles for alle, der gerne vil stille sig op og sige noget, men oplever at blive usikre og miste overblikket. Jeg kan give fif og teknikker – noget jeg har brugt som skuespiller, fortæller Berrit Kvorning, der undervejs i sit foredrag også lavede workshops, for at give folk ideer og redskaber til, hvordan de øve sig i at præstere.

Lærke, der går i 1. G på Gladsaxe Gymnasium, havde som den yngste i flokken også fundet vej til foredraget og havde antennerne ekstra langt ude.

-Det irriterer mig virkelig, at jeg ikke kan håndtere en uventet situation. For nylig blev jeg hevet op på en scene af en stand-upper og fik nærmest et angstanfald. Mit hjerte galoperede, jeg blev svedig og var ved at besvime. Nu skal jeg også snart til eksamen og får vild præstationsangst, sagde Lærke, der fik anerkende nik fra de fleste andre i salen.

-Først og fremmest skal du lære at trække vejret helt ned i maven og så skal du flytte din bevidsthed fra, at jeg er bange til, at jeg skal trække vejret. Det er ok først at sige noget, når man er klar. Man skal have benene solidt plantet på jorden, og så har det for mig været vigtigt at have det første minut forberedt.

Hvad skal jeg indlede med at sige, hvad skal jeg sige, som kan købe mig tid, så jeg kan få min vejrtrækning på plads.

Det handler om at afkorte bekymringsfasen og lægge energien i forberedelsesfasen – så det kan ende med at blive sjovt, når man er “på”. Og så skal man hele tiden huske, at man er dén, der har gaver med. Hvad er det, jeg skal give, siger Berrit Kvorning, der kunne sende Lærke og de andre tilhørende hjem med noget nyt at arbejde med.

 

Fakta:

Berrit Kvorning født i 1949 og er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole.

Hun er kendt fra tv-serierne Ugeavisen, Taxa, Hotellet, Rejseholdet og Krøniken.

Hun fik sit gennembrud i Heksejagt på Gladsaxe Teater i 1977

De sidste mange år har hun undervist i coaching og kommunikation hos bl.a. Novo Nordisk, Microsoft, og Carlsberg.

Hun er mor til to døtre

 

Berrit-Kvorning-03-21-14

Hvad kan mimikken gør ved vores stemmer. Hvad er det, vi udstråler? Berrit Kvorning lavede også workshops under sit foredrag, der havde samlet mange kvindelige tilhørere.
Foto: Kaj Bonne.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top