Jeg er en stor Disney-fan
Anders Bircow kan snart opleves i musicalen "Den Lille Havfrue"

Anders Bircow kan snart opleves i musicalen “Den Lille Havfrue”

Han har været den danske stemme bag Mickey Mouse de sidste mange år, og han holder foredrag med teamaet “Mennesketyper i Andeby”.

Skuespiller Anders Bircow er en ægte Disney-fan og fra  17. juli kan han opleves i Disney Musicalen “Den Lille Havfrue” på Operaen, hvor han spiller Prins Eriks trofaste tjener, Grimsby.

-Det bliver helt fantastisk at spille på Operaen – og så skråt over for Den Lille Havfrue. Jeg glæder mig virkelig til den premiere. Jeg tror, vi kommer til at spille 170 forestillinger i både København og på Fredericia Teater. Jeg er ret imponeret over hvor godt et forholdsvis lille teater som Fredericia Teater gør det. Det kan virkelig noget, siger Anders Bircow, der lige nu har et par fridage hjemme hos sine kone Marion og parrets døtre, Julia og Sofia i villaen i Bagsværd, inden han igen drager til Fredericia, hvor hele stykket udpringer fra.

De sidste mange måneder har Anders Bircows arbejdsopgaver ligget i Jylland, og han har netop overstået en stor rolle i “Les Miserables” på Århus Teater.

-Jeg er glad for de job jeg får. Jeg har fået meget gang i teaterlivet igen og har savnet det, men det trækker lidt veksler på min familie, når jeg er så længe væk ad gangen, siger den 62-årige skuespiller, der troede, at det ville blive sværere at få roller, når man havde rundet til 50 år.

-Men der har været godt med roller, og jeg har haft nok at lave, forsikrer Anders Bircow og tilføjer, at han aldrig har lagt æggene i samme kurv.

– Jeg er oprindelig uddannet bankmand, inden jeg kom ind på skuespillerskolen. Derud over har jeg taget en coaching-uddannelse og tager ud og underviser ledere i kommunikation og holder foredrag, fortæller Anders Bircow, der sammen med sin kone Marion også driver et firma, der sælger alt fra kosttilskud til hårprodukter.

-Jeg tror, det er godt at kunne mange forskellige ting og der er nok mange skuespillere, der ville have godt af at prøve andre ting i perioder, siger Anders Bircow, der allerede ved, hvad han skal, når den sidste strofe er sunget i “Den Lille Havfrue”.

-Jeg skal spille Pablo Picasso I “A Picasso” på LandsTeatret sammen med Stine Stengade og til spørgsmålet om han sammen med Thomas Eje og Preben Christensen igen går sammen og laver et nyt Linie 3 show, er han klar i spyttet.

– Det sidste show var nok det mest helstøbte vi har lavet gennem alle år, så ja, vi har bestemt mod på det igen. Så ja, vi gør det, men jeg ved ikke hvornår, forsikrer Anders Bircow efterfulgt af et stort grin.

 

Fakta:

Anders Bircow født  15. december 1951 på Frederiksberg

Uddannet skuespiller ved Århus Teater

Gift med Marion Bircow

Far til fire døtre i alderen 6-28 år, hvoraf de to ældste er med fitness-guruen Charlotte Bircow

Kendt fra Linie 3 og lagt stemme til et utal af tegnefilm.

Aktuel i “Den Lille Havfrue” der får premiere den 17. juli.

 

Anders-Bircow-05-24-14

-Jeg kender efterhånden Mickey Mouse ret godt. Jeg har nærlæst ham og synes han er en dejlig favnende mus.
Foto: Kaj Bonne.

Anders-Bircow-02-24-14

-Nu får Marion lært at lave mad. Det har altid været mig, der har stået for den del, indrømmer Anders Bircow, der synes det er hårdt at undvære familien, når han arbejder i Jylland. Foto: Kaj Bonne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top