Jeg har haft det som blommen i et æg
relæge-02-21-14.jpg
M&M´s chokolademand har fulgt Niels Skau i alle årene på klinikken, og det er også de små chokolader, som børnene glæder sig til, når de er færdig med at blive kigget i ørerne. Foto: Kaj Bonne
Ørelæge Niels Skau i Bagsværd går på pension

Det er ikke uden vemod, at den 67-årige ørelæge Niels Skau, efter 21 år på Bagsværd Hovedgade, siger farvel og tak til alle sine patienter  1. juli. Han har været en meget søgt ørelæge og børnene i området har valfartet til hans klinik, fordi han altid har haft et helt specielt tag på børn.

– Jeg har altid elsket børn i klinikken, og der er kommet mange fine børnegaver og sjove kommentarer hen ad vejen.

En gang var der en dreng, der efter han havde fået lagt dræn i, sagde: “De ører kunne I godt have købt til mig noget før, siger Niels Skau efterfulgt af et grin.

Beslutningen om at gå på pension har været undervejs et par år, og Niels Skaus kone, der for et par år siden selv gik på pension som læge, vil gerne tilbringe noget mere tid sammen med sin mand.

-Mit arbejde har været min hobby. Jeg har haft det som blommen i et æg. Man kan vel godt sige, at det har været et kald for mig. Jeg har gjort, hvad jeg kunne for mine patienter, og det er om de var store eller små, siger Niels Skau, der også har haft faste patienter, der er rejst fra Malta, Spanien, Grønland og sågar Thailand for at konsultere ham.

Det er ikke kun patienterne, der er kede af at Niels Skau går på pension. Det er hans klinikassistent Tove Pedersen også.

-Niels er helt særlig. Jeg har arbejdet for ham i 21 år, og jeg har altid gået glad på arbejde. Jeg bor på Lolland, så jeg står op kl. 03.00 for at være i Bagsværd til åbningstid. Det gør man kun, hvis man er glad for bossen, siger en rørt Tove Pedersen, der også har forsøgt alt for at få Niels Skau til at blive.

Hvad pensionisttilværelsen skal bruges til er ikke helt afklaret for Niels Skau.

-Jeg regner ikke med, at jeg skal sidde og læse avis hele dagen. Jeg har flere ting, som jeg gerne vil bruge tid på. Jeg har fire børnebørn, og så kunne jeg godt tænke mig at skære møbler ud til dukkehuse. Jeg har jo arbejdet meget finmotorisk hele mit liv, så det ville jeg kunne føre over på at lave små rokokomøbler med udskæringer. Ellers vil jeg elske at gå på stranden og samle drivtømmer og affald og brænde det af. Det vil der være et formål med og så kan jo samtidig se på fugle, siger Niels Skau.

 

Ørelæge-01-21-14

Niels Skau har altid haft et helt specielt tag på børnene og det samme har hans klinikassistent Tove Pedersen.
Foto: Kaj Bonne

 

 

 

 

 

1 kommentar om “Jeg har haft det som blommen i et æg”

  1. ejderskov siger:

    mon nogen har ørelæge niels skaus privatnummer eller en mailadr. til ham?
    mvh l. ejderskov

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top