- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Over 800 næste år

Gladsaxeløbet 005 23-14

Tilfredse kunder er dem bedste reklame. Og mage forlod området bag rådhuset søndag middag med store smil på læben og med en intention om at de vender tilbage næste år – og så skal venner og bekendte have den oplevelse med.

IF Bytoften var med sine 105 deltager med til at give deltagerantallet et ordentligt tryk opad. Og nu er den holdning ved at slå igennem hos andre klubber i paraplyorganisationen FIG, der samler idrætsklubberne i Gladsaxe til løbet, der er arrangeret af FIG. Nordea og Gladsaxe Bladet. Judoklubben kom med 25 og vil være flere næste år. Så næste år ryger vi forbi de 800 deltagere.

Gladsaxeløbet 078 23-14
Gladsaxeløbet 020 23-14

 

Fire generationer stillede op

Den yngste er 1 år, og oldemor fylder snart 87.

Gladsaxeløbet kan samle familierne. Så familierne Hansen og Larsen med mellemnavnet Klint som fælles mellemnavn fra kvarteret omkring Stengård Station havde valgt at motionere sammen. Fire generationer til start.

Oldemor Ruth Hansen tog det hele med højt humør og lignede en, der godt kan være med mange år endnu. For fælleskabets skyld blev der løbet 2 km, så alle kunne være med. Og så er det til at leve med, at der ikke var trænet mange kilometer som forberedelse.

Gladsaxeløbet 090 23-14

 

Friske Falck Folk

Det var de friske fra Falck, der var stillet op til årets Gladsaxeløb.

-Jeg havde ikke været opmærksom på det, så vi fik os meldt til i sidste øjeblik, siger stationsleder Steen Nielsen, der kunne lokke ni af sinehans ansatte med på turen. Selv var han desværre blevet skadet en uge før løbet.

Mange af Falck-folkene var i god form og have ikke svært med at komme i mål på gode tider.

-Men til næste år skal vi være mere forberedte og have flere med, og så lover jeg, at jeg også tager en brandbil med, som de yngste kan få lov til at inspicerer, fastslår Steen Nielsen.

Gladsaxeløbet 084 23-14

 

Den ukuelige sportsmand

Den 78-årige Jørgen Vabbersgård fra Bagsværd kom i mål gående og med to stokke.

-Jeg har fået nye knæ, og det er skiftet ud fire gange på det ene ben, da der har været infektion i det. Sidste år i december fik jeg så foretaget en hjerteoperation, fortæller den ukuelige sportsmand.

Jørgen har løbet ikke mindre end 16 maraton rundt i om hele verden – både New York og på Den Kinesiske Mur. Den sidste maraton var på Hawaii, da han var 65 år.

-Det er en stor sorg for mig, at jeg ikke kommer til at løbe igen – det har jeg indset, men jeg deltager i alt, hvad jeg kan komme til. Før jeg fik skiftet knæ løb jeg 50 kilometer om ugen, fortæller Jørgen Vabbergård, der til august skal deltage i en kort triathlon.

Gladsaxeløbet 079 23-14

 

Lynkineseren

Jens Mundeli-jensen var nok den løber, der tiltrak sig mest opmærksomhed ved Gladsaxeløbet. For han havde valgt at stille op i en yderst farverig, kinesik dragt. Mange ville gerne fotograferes sammen med ham.

’-Mon man kan vaske den, for jeg kommer vist til svede, sagde Jens Mundeli-jensen, inden han begav sig ud på de 5 km.

-Jeg er med på løbeholdet Lynkineseren. To gange har jeg prøvet at løbe maraton på den kinesiske mur, sagde han.

Selv om dragten var lidt upraktisk gik det godt med at komme rundt.

 

Gladsaxeløbet 075 23-14

 

 

Formen er i top

Kvindernes 10 km havde en helt suveræn vinder i Pernille Rudkjær Nielsen, der stillede op på det 25 mand store hold fra Gladsaxe Judoklub. Hun suste rundt på 43.27. Og det var ganske godt i betragtning af, at hun i lørdags havde siddet på en cykel i mange timer.

-Jeg var med i Tøserunden, hvor der køres 112 km, men det foregik nu i et adstadigt tempo med vægten lagt på det sociale, fortalte Pernille Rudkjær.

Generelt er formen rigtig god, for hun er triatlet, og der venter snart en halv ironman.

 

Gladsaxeløbet 069 23-14

 

Kroppen var varm

Gladsaxeløbet har i sin forholdsvis korte levetid allerede udviklet nogle traditioner. En af de lidt nyere er, at 10 km distancen har Lasse Storgaard Jacobsen som vinder. Man skal løbe stærkt for at følge med ham.

Lasse var forrest, da løbet blev skudt i gang, og efter små 31 minutter var han tilbage.

-Et godt løb igen i år, selv om der med de mange ekstra tilskuere var lidt trængsel, så det kneb med at komme frem, siger Lasse, der havde varmet grundigt op til løbet.

-Jeg løb lige en tur på 37 km lørdag, fordi jeg er ved at forberede mig til de svenske landsvejsmesterskaber på 10 km i Malmö, fortalte han.

Han træner op til 180 km om ugen.

-Men jeg vil ikke løbe maraton. Distancen tiltaler mig ikke, og så kan man kun komkurrere to gange om året.

 

 

Gladsaxeløbet 062 23-14

 

 

Lillesøster vandt over storesøster

Det var en beskeden og ret overrasket Thea Grosen, der kunne kalde sig vinder på 5 kilometer løbet – bare en halv tålængde foran storesøster Astrid Grosen.

-Jo, jeg er da lidt stolt, men det kom også meget bag på mig, indrømmer 12-årige Thea, der ellers ikke vil kalde sig selv en seriøs kondiløber.

Jeg løber 2 gange om ugen, men det er ikke noget, jeg dyrker som sådan. Jeg vil egentlig helst spille fodbold, fortæller Thea Grosen, inden hun sammen med sin søster tog cyklerne hjem.

Løbsspeaker Kurt Vang Jensen ,mente, at Thea havde gjort det så godt, at hun nok ville blive kontaktet af en atletikklub for talentet er vildt imponerende.

 

Gladsaxeløbet-085-23-14

Fotos: Kaj Bonne.

Se mange flere billeder på http://gladsaxebladet.fotokajbonne.dk [1]