annonce
Personalet skal høres
Dansk Folkeparti ved Klaus Kjær efterlyste i avisen i uge 22 sosu-personalets mulighed for at ytre sig om arbejdsmiljøet i hjemmeplejen.

Det samme bør gælde for plejehjemmene. Personalet skal høres ligesom beboere og deres pårørende. På Rosenlund har vi en fast stab af meget dygtige medarbejdere, men de omtalte vagtplaner betyder, at personalet modsat tidligere flyttes rundt mellem dag, aften og nat, et forhold som lægges oveni flere års beskæring af personalet. Arbejdstempoet er sat markant i vejret, personalets faste arbejdsrutiner med beboerne er brudt. Vi har gennem lang tid oplevet, hvordan disse forhold slider på personalet, hvordan de demente beboere reagere med utryghed og total forvirring. Hvorfor vil udvalget ikke spørge personalet om deres mening. Arbejdsmiljøet kan jo ikke forbedres, når man ikke kender til problemerne. Det er ikke kun på Rosenlund, den er gal. I Ældresagen Nyt april 2014 kalder FOA og Dansk Sygeplejeråd arbejdsmiljøet på landets plejehjem for alarmerende, både i forhold til ansatte og beboere. Det drejer sig både om det psykiske miljø og fysisk hårdt arbejde. Internationale undersøgelser viser, at når arbejdsmiljøet forværres, bliver plejen også dårligere. Det betyder utroligt meget for os pårørende, at der vises forståelse over for vores kære samt over for det personale, som ønsker at gøre deres bedste. Grib nu om nældens rod og få klarhed over problemets inderste væsen.

Demensstøtterne på Rosenlund
Charlotte Helsted, Jørgen Kristensen
og Britt Rasmussen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top