Søborgs første og ældste hus.
På Søborg Hovedgade 75 ligger der en indeklemt villa, som i dag huser cafeen Granny´s House, som fremtræder i bedsteforældre-stil.

På Søborg Hovedgade 75 ligger der en indeklemt villa, som i dag huser cafeen Granny´s House, som fremtræder i bedsteforældre-stil.  Huset skulle ifølge de kommunale arkiver være opført i 1897 og således både være det ældste og det første hus i Søborg.  Alle kilder siger ellers, at de første udstykninger i Søborg gik i gang i 1901. Så her har man været tidligere ude. Villaen har som så mange andre i området været brugt til både butikker og bolig. Den har rummet lidt af hvert: bl. a. en filial af Gentofte Bank, viktualieforretning, blikkenslager, tobaksforretning og bageri.

I mange år lå der to forretninger side om side. Mange af bagermestrene har været anerkendte i kvarteret, siden den første etablerede sig i 1926. Blandt indehaverne huskes H. J. Hansen, M. Sckerl, Regner Nielsen og sidst Børge og Britta Frederiksen, som huskes som ”Hjertebageren”. I 2005 var det slut, og så gik fremmede planlæggere i gang med store planer om et etagebyggeri med 4 ½ etage, otte lejligheder og butik i stueetagen.  Det blev dog ikke til noget, og i stedet overtog det unge initiativrige par, Katrine og Rasmus Søndergaard, ejendommen og åbnede konditoriet Granny´s House, hvor den gamle bageribygning indrettedes i hyggelig Klunketids-stil. Det er baggrunden for, at Gladsaxe Miljøforenings miljøpris i år går til netop ”Granny” som et fornemt eksempel på bygningsbevaring med respekt for fortiden. Prisen blev overrakt i onsdags.

Arne-Hermann

Under folkestrejken i 1944, hvor den tyske besættelsesmagt forsøgt at udsulte befolkningen, var der lange køer uden for alle levnedsmiddelforretninger. Her ved bageren på Søborg Hovedgade 75. Bemærk brolægning og sporvognskinner på Hovedgaden.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top