- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Telefonfabrikken er mere end lokaler

I Telefonfabrikkens lokaler summer der af liv. Lokalerne er blandt andet fyldt op af 35 foreninger og grupper, der har deres faste gang i huset. Nogle af foreningerne er Bagsværd Amatør Scene, Gladsaxe Jazzklub, Ungdomsteaterscenen Gawenda, Netværk for Flygtninge og Indvandrere, Søborg Bridgeklub, Stenvennerne, der laver smykker og sten og Folkedanserforeningen Gladsaxe-Søborg m.fl.

Men Telefonfabrikken lægger ikke bare lokaler til foreningerne, de hjælper også med at bære kulturen ud af huset. Telefonfabrikkens ansatte hjælper foreningerne med foldere, PR og praktiske ting, når nye større arrangementer bliver stablet på benene.

”Vi understøtter det kulturliv, der er i Gladsaxe. Vi er med til at sætte ting i gang, som foreningerne ikke ville kunne løfte så let alene. De bruger os som sparringspartnere, hvis de har nye initiativer eller gerne vil prøve nogle nye ting. Vi har en masse erfaring omkring de praktiske ting. For eksempel har vi hjulpet Bagsværd Amatør Scene, så de kan spille deres 60-års jubilæumsforestilling ude i atriumgården, ” fortæller Betina Louise Kimergård, leder af Telefonfabrikken alias Gladsaxe Kulturhus.

Hun brænder for at hjælpe nye initiativer på vej. Kulturen i Gladsaxe er vigtig.

”Vi hjælper også foreningerne med kommunikation og PR i forbindelse med større arrangementer. De kan have svært ved at trænge igennem selv, men vi har lidt flere muligheder som stort kulturhus, ” fortæller Betina Louise Kimergård, der slår fast at de fem ansatte i Telefonfabrikken altid bygger oven på det, der er.

”Det er ikke os der finder på nye ting, men vi støtter, dem der gør. Vi bakker meget gerne op om ting, der gør kulturlivet mere synligt i lokalområdet, ” fortæller Betina Louise Kimergård.

”Telefonfabrikken er et kulturhus, der brænder for at udbrede kulturelle oplevelser til en bred skare af mennesker i Gladsaxe. ”

Telefonfabrikken holder fire årlige møder, hvor de opfordrer repræsentanter for de forskellige foreninger og grupper i huset til at møde op.

”Vi vil gerne have dialog med folk, så vi kan udvikle nye idéer og initiativer. ”

 

Telefonfabrikken-23-14

Billedtekst: Betina Louise Kimergård er leder af Telefonfabrikken. Hun brænder for nye kulturelle initiativer.
Foto: Kaj Bonne.