Borgerne skal med på råd
vand-004.jpg
30 personer havde fundet vej til mødet om hvordan man på visse punkter kan imødegå truslen fra store regnmængder. Foto: Niels Rasmussen.
Dialog om skybrudshåndtering i Buddinge.

Gladsaxe Kommune og Nordvand inviterede 1. juli borgere og virksomheder til dialogmøde om hvordan Buddinge kan sikres mod fremtidens skybrud.

Baggrunden for mødet var, at Buddinge er et af de områder i Gladsaxe Kommune, som er hårdest ramt af oversvømmelser ved skybrud. Buddinge er det første af 13 områder i kommunen, der skal skybrudssikres. På mødet blev de beregninger der er lavet for, hvor oversvømmelserne sker præsenteret og deltagerne kunne bekræfte, at deres oplevelser ved kraftig regn stemte godt overens med oversvømmelseskortene.

Hen over sommeren 2014 bliver der udarbejdet en række skitser for, hvordan vi kan klimatilpasse Buddinge, så vi i fremtiden får færre oversvømmelser. Løsningerne skal ofte udføres andre steder end der hvor problemet er. Det er derfor også nogle af dem, der ikke selv har oplevet problemer, der skal hjælpe naboerne længere nede ad vejen med at håndtere regnvandet. Hvis offentlige og private grundejere samarbejder om at håndtere regnvandet på egen grund, vil vi bedre kunne sikre Buddinge. På den enkelte grund kan vandet f.eks. håndteres i regnbede, gennemtrængelige belægninger og grønne tage.

Borgerne i Buddinge skal med på råd

Kommunen vil så vidt muligt prioritere løsninger, som tænker regnvandet ind i det naturlige vandkredsløb, frem for at lede det ned i underjordiske kloakrør – selvom vi ikke kommer helt uden om løsninger under jorden. På den måde kan vandet bruges som en ressource til at gøre Buddinge grønnere og tilføre byen nye rekreative kvaliteter.

Dialogmødet var det første i en række af flere møder om skybrudshåndtering i Buddinge. Der findes en opsamling fra dialogmødet på hjemmesiden www.gladsaxe.dk/regnvand. Næste arrangement, som er sat til  20. september i år  vil handle om løsningsmuligheder. Alle i kommunen med interesse for klimatilpasning og byudvikling har mulighed for at deltage, men det er området ved Buddinge der er i fokus. De kommende møder annonceres på Gladsaxe Kommunes hjemmeside. Har du spørgsmål til projektet kan du kontakte projektleder Daniel Grube Pedersen på vandogklima@gladsaxe.dk eller på tlf. 39575888.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top