annonce
Cirkus Baldoni dropper Gladsaxe
renebaldoni.jpg
Cirkusdirektør Rene Mønster må opgive at komme til Gladsaxe med sit børnevenlige cirkus Foto: Cirkus Baldoni.
Kommunalt byggesagsgebyr for voldsom belastning af økonomien

Kommunalt byggesagsgebyr for voldsom belastning af økonomien

Cirkus Baldoni, der især er et enormt hit hos de yngste borgere, må opgive at spille flere forestillinger i kommunen. For nu skal der laves en byggesag, når et cirkustelt skal sættes op. Og det koster 4.200 kr.  Og det vil være for voldsom en belastning af budgettet, slår cirkusdirektør rene Mønster fast.

Cirkus Baldoni besøger hvert år Bagsværd hvor der spilles på Værebrovej.

-Det var også tilfældet i foråret, men forestillingen blev aflyst da det dage forinden havde regnet meget og pladsen ville derfor tage stor skade af et cirkusbesøg. Vi har så rykket besøget til den 10. august. Men også her bliver vi nødsaget til at aflyse. I den mellemliggende tid har kommunen ”valgt” at efterleve Energistyrelsens opfordring om at der skal laves en byggesag når et cirkustelt sættes op. Det er ikke nogen ny regel, men efter et teltkollaps sidste år i Kalundborg har der været fokus på området. De fleste kommuner vælger at lade alting være som hidtil og afventer en kommende certificeringsordning, men ikke Gladsaxe Kommune, der tilmed kræver  et gebyr på kr. 4.200. Det er dér skoen trykker for Cirkus Baldoni, en udgift i den størrelse gør gæstespillet til en underskudsforretning og vi har derfor valgt at aflyse, siger rene Mønster.

-Vi har skrevet til borgmesteren omkring problematikken, hvor vi i foråret ikke skal betale noget men i sensommeren pludselig bliver belagt med denne udgift. Dette har de fuldstændig været overhørig overfor, se vedhæftede svar, ligesom vor skrivelse også er vedhæftet. Det skal samtidig nævnes at flere andre kommuner også kræver byggetilladelse, men det er enten gratis eller i en helt anden størrelsesorden.

Alt i alt en temmelig kedelig historie og ikke mindst for Gladsaxe kommunes borgere der går glip af et cirkusbesøg, mener rene Mønster.

Men der er ikke hjælp at hente hos kommunen fremgår det af kommunens svar til rene Mønster.

Vicedirektør Maj Green har svaret på vegne af borgmester Karin Søjberg Holst.

Kommunen følger regler
”I Gladsaxe Kommune følger vi Energistyrelsens vejledning fra april 2014 om byggesagsbehandling af telte, tribuner, scener og andre transportable konstruktioner. Det betyder, at der skal gives en byggetilladelse jfr. Byggeloven og Bygningsreglement BR10. Vi er bekendt med, at der er en certificeringsordning på vej, som vil gøre det lettere at få godkendt opsætning af telte mv., men indtil ordningen er på plads, må vi følge gældende lovgivning.

Det er den enkelte kommunes kommunalbestyrelse, der træffer beslutning om gebyrets størrelse for en byggetilladelse. Det betyder, at der er forskel på gebyrets størrelse fra den ene kommune til den anden.

I Gladsaxe Kommune følger vi Energistyrelsens vejledning af april 2014 om byggesagsbehandling af telte, tribuner, scener og andre transportable konstruktioner. Det betyder, at der skal gives en byggetilladelse jfr. Byggeloven og Bygningsreglement BR10. Vi er bekendt med, at der er en certificeringsordning på vej, som vil gøre det lettere at få godkendt opsætning af telte mv., men indtil ordningen er på plads, må vi følge gældende lovgivning.

Det er den enkelte kommunes kommunalbestyrelse, der træffer beslutning om gebyrets størrelse for en byggetilladelse. Det betyder, at der er forskel på gebyrets størrelse fra den ene kommune til den anden”, skriver Maj Green.

 

 

 

1 kommentar om “Cirkus Baldoni dropper Gladsaxe”

  1. Rene Mønster siger:

    Ja, det er temmelig trist, men det betyder så også at kommunen skal lave byggetilladelse til ALLE telte der kan rummer over 150 personer, så der bliver rigeligt at lave for forvaltningen, men til gengæld en meget indbringende forretning for kommunen !!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top