- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Dårlige ledere skal ud

Der ligger nu et forslag til behandling i kommunens økonomiudvalg. Det er et forslag fra Liberal Alliance, der sigter på at forøge trivslen og mærkbart nedbringe sygefraværet i Gladsaxes børnehaver og vuggestuer.

I 2012 havde Gladsaxe en pinlig placering som dén kommune, der havde det højeste sygefravær blandt Danmarks i alt 98 kommuner. Siden er vi rykket ned på en 8.-plads, og det synes en stor del af byrådet et ganske godt. Det er det bare ikke. At 90 af landets 98 kommuner har et lavere sygefravær end vi har, er selvfølgelig ikke godt nok. Ved byrådsmødet 18. juni henviste flere ordførere fra de gamle partier til, at kommunen allerede havde taget en lang stribe af initiativer på området. Jo, rigtigt, men der er bare ikke sket noget afgørende med det høje sygefravær. Så alt tyder på, at der må nye midler til. Hvis der imidlertid ikke er politisk vilje til at gøre noget mærkbart ved det høje sygefravær blandet de kommunalt ansatte i Gladsaxe, så sker der selvfølgelig ikke rigtig noget.

Derfor har vi i Liberal Alliance fremlagt et forslag, som sigter på virkelig at få fjernet Gladsaxe fra den pinlige placering. Vores forslag går ud på at gøre op med den syge arbejdskultur, som hersker i mange af kommunens daginstitutioner. En syg kultur, som er et resultat af dårlig ledelse. De institutionsledere, som ikke hurtigt magter at stoppe pjækkeriet blandt deres ansatte, må fjernes. De er ikke deres opgave voksen. En god leder forstår at skabe en god arbejdskultur, og så mindskes lysten til pjæk, der jo går ud over kollegerne). Det er en hån mod børnene og deres forældre at fastholde ledere i Gladsaxes børnehaver, som ikke kan få deres medarbejdere til at møde glade og friske på arbejde.

Frank Dahlgaard
Formand for Liberal Alliance i Gladsaxe
Søvej 29
2880 Bagsværd