Forfatterspirer på række
skriveværksted.jpg
Der blev skrevet på livet løs. En af øvelserne var at skrive en dialog mellem en træmand og en frø, der stod på bordet. Foto: Mette Røhrmann Bau.
På skriveværkstedet var der selvvalgt skrivedisciplin

13 engagerede unge sad ved computerskærmene i undervisningslokalet på Gladsaxe Bibliotek i forrige uge. For 7. år i træk var der en uges skriveværksted, hvor unge mellem 11 og 17 år kunne gå et skridt nærmere deres forfatterdrøm.

”På en uge skriver de deres egen historie, og ind imellem laver vi en masse skriveøvelser, der giver dem nye værktøjer og redskaber, ” fortalte underviser og forfatter Sally Altschuler, der har kørt sommerferieaktiviteten i alle syv år. I løbet af ugen får forfatterspirerne en masse feedback og gode råd med på vejen.

”De unge får selvfølgelig en masse ny viden, men det er ligeså meget følelsen af, at deres egne ting og tanker bliver til noget. Og så møder de andre, som har den samme interesse for at skrive som dem selv. ”

Det første hold, der holdt skriveværksted for syv år siden, har stadig en skrivegruppe, der mødes. På et tidspunkt udgav gruppen også en e-bog.

”Der er stort set ingen, der kender hinanden på forhånd, så ønsket om at være her, er alene drevet af deres skrivelyst, ” fortalte Sally Altschuler, der fastslog at holdet i år var særligt engageret.

”De har en meget, meget høj, men selvvalgt disciplin – også selvom det er høj sommer udenfor.”

Om underviseren:
Sally Altschuler er altså en mand. Han debuterede med fantasyromanen “Jordens Salt” i 1993. Siden da har han skrevet mange gode bøger for børn og unge bl.a. fantasybøgerne “Verdens navle” og “Calibanernes oprør”. Læs mere på www.altschuler.dk

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top