- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

-Jeg skal lige lære det

Joakim Svensson var 17 år, da han lod sig lokke med til cykeltræning i CC Gladsaxe af en kammerat. Selv om han egentlig mest vare til fodbold i Gladsaxe-Hero.

Det skifte har vist sig som en rigtig god ide. Joakim har tydeligvis talent for at suse rundt på den tohjulede, og når det kombineres med en fantastisk træningsvilje kan det godt ende med et flot resultat.

-Min kammerat lærte mig nogle fiduser omkring håndtering af cyklen og noget om småreparationer – og så holdt han for øvrigt op, siger Joakim, der selv valgte at forlade CC Gladsaxe, der på det tidspunkt nærmest var lukningstruet og kun blev reddet på målstregen.

-Jeg har været i ABC, og jeg kørte sidste år for Cycling Team Rungsted, men nu er jeg tilbage i CC Gladsaxe. Der er jo ikke så meget træningsmiljø for en rytter som mig, der bare er 21 år og som kører i A-klassen.  Men det går alligevel. Jeg kan hente nogle træningsprogrammer på Danmarks Cykle Unions hjemmeside, og så har jeg lært noget af tiden i de andre klubber, jeg har været i, fortæller Joakim.

For to år siden blev han student fra Gladsaxe Gymnasium, og nu vil han til at læse til kemiingeniør på DTU.

-Når cykelsporten også skal have en chance, kan det godt komme til at tage lidt længere tid end normeret, men det tager jeg med, siger han.

Hans karriere indtil nu har været meget underlig. For han anede jo ikke et klap om at køre cykelløb. Taktik og teknik var i begyndelsen meget fjerne begreber. Der blev bare tonset løs – ofte med hovedet under armen, som han selv siger det. Men var man kommet med frem i forreste gruppe kunne det godt blive til fine placeringer. Så han strøg fra en tilværelse som C-rytter til B-rytter og er nu A-rytter.

-Jeg har haft tre placeringer i top 10, og det må selvfølgelig gerne blive flere, siger han.

Joakim arbejder for tiden som livredder i Kildeskovshallens svømmehal, så der er også god tid til at træner.

-Jeg træner hver dag hele året rundt. Ligegyldigt hvor elendigt vejret er.

Viljen er der kan man konstatere, når han fortæller at han i en weekend kørte 205 km om lørdagen og 215 km om søndagen. Det blev til 13 timer i sadlen.

Med sine 190 cm og bare 70 kg er han god til at køre opad. Han har også været i træningslejr i bjerge og konstateret, at det kan være en skræmmende oplevelse at køre nedad med 80 km i timen.

Sæsonen er delvis spoleret af et styrt.

-En rytter foran mig væltede, jeg røg med og lavede nærmest en kolbøtte, så jeg endte med at så op. Min første tanke var at finde cyklen og komme af sted. Men den var smadret – lige som min hjelm. Og bagefter viste det sig, at min krop havde fået nogle kraftige forstuvninger. Men nu er jeg klar igen, siger Joakim, der ikke mindst bakkes massivt op af sin far, der ellers tidligere har været fodboldtræner med fine resultater.

-Jeg glæder mig til at skulle være med i CC Gladsaxes gadeløb i slutningen af august. Ruten er ikke så svær teknisk, siger Joakim, der måske kan trække nye ryttere til klubben, der var så tæt på at forsvinde.

Cykelrytter-Joachim-Svensson-fra-CC-Gladsaxe_2

Joakim Svensson kom sent i gang som cykelrytter, men det kan måske forlænge hans karriere i den anden ende.
Foto: Brian Lindberg Jensen.