annonce
Musical- og filmrolle til Søborg-gymnasiast
Frederiksberg-Teater-05-27-14.jpg
Måske de røde lygter kommer ud foran Frederiksberg Teater, når søborgenseren Max Anker Ries skal spille med i ”En lykkelig familie” til september. Foto: Kaj Bonne
Den 18-årige Max Anker Ries har to roller som skurk

Han ligner ikke en skurk eller slyngel. Og han er det formentlig heller ikke. Men Max Anker Ries fra Søborg får den kommende tid så rigeligt afprøvet sine mørke sider. I øjeblikket deltager han flittigt i prøver på Frederiksberg Teaters musical ”En lykkelig familie”, der har premiere den 12. september. Max har fået rollen som Frederik.

– Frederik er en bad guy. Han kommer konstant for sent i skole. Han er destruktiv over for sine omgivelser, og han sælger hash, blandt andre til veninden Nana. Til Frederiks karakter har jeg skullet finde frem til følelsen af at være ligeglad, hadefuld og sur. Det er en mærkelig familie, og den er ikke lykkelig. Moderen er faderen utro, og faderen er moderen utro med en bøsseven. Datteren er blevet lesbisk, mens hovedkarakteren, sønnen Lucas, klarer sig fint. Lucas og Frederik er hinandens diametrale modsætninger, fortæller Max Anker Ries, der går på dramalinjen på Gladsaxe Gymnasium. Efter sommerferien fortsætter han med dramalinjen i 2. g, inden han – hvis alt går efter planen – skal have astronomi i 3. g.

Skuespillerdrømmen… Den har du vel?!

– Ja, selvfølgelig. Mange siger, det er en svær vej at gå, men det virker kun ekstra motiverende for mig. Jeg kommer ikke fra et skuespillerhjem, men min mor, mormor og morfar har alle arbejdet med amatørteater, så helt fremmed er denne verden ikke for mig. Helt fra lille har jeg kunnet lide at klæde mig ud og stille mig op foran folk, siger Max Anker Ries.

Den 18-årige gymnasiast kender også til historierne om de benhårde optagelsesprøver til landets teaterscener. En af landets allerstørste stjerner, Paprika Steen, blev først optaget efter sin 13. optagelsesprøve.

– Jeg er overbevist om, at man ikke kommer ind på teatret uden smerte. Lige nu glæder jeg mig til at skulle fortsætte med drama på Gladsaxe Gymnasium, siger Max Anker Ries.

I februar havde han sin første betydende rolle i Gladsaxe Gymnasiums musical. Det var nu ikke den rolle, der førte til engagementet på Frederiksberg Teater.

– Ronnie Jeppesen, der har skrevet musikken og er medinstruktør, kender jeg fra fritidsklubben i Søborg. Da han henvendte sig og tilbød en rolle, sprang jeg til. Nu har vi øvet os i små tre måneder. Det har været meget inspirerende, siger Max Anker Ries.

At tingene har det med at vælte sig oven i hinanden, har den unge søborgenser oplevet. Ud af det blå kom for nylig et tilbud fra en nepalser, der arbejder på Gladsaxe Gymnasium. Han spurgte, om Max ville spille med i en nepalesisk film, hvor en del af handlingen foregår i Danmark.

– Filmen handler om, at en nepaleser bliver sendt til Danmark og her får en kæreste, som tidligere har været kæreste med mig. Jeg er noget af en skurk, og jeg kommer op at slås med nepaleseren, men heldigvis indeholder min karakter også nogle gode sider. Jeg ser frem til at arbejde med film, for bortset fra lidt skolefilm i gymnasiet, er det et helt nyt medie for mig, siger Max Anker Ries.

Filmen instrueres af den erfarne nepalesiske instruktør Sunil Rawal, og filmoptagelserne påbegyndes senere dette efterår.

– Det er ikke til at sige, om jeg får min drøm opfyldt. Om ikke andet så får jeg i øjeblikket skabt nogle kontakter inden for teater- og filmverdenen, slutter Max Anker Ries.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top