annonce
Når Tårnby kan – kan Gladsaxe også
Borgerne i Tårnby kan næste år se frem til en skattelettelse på 1%, hvilket gør Tårnby til landets billigste skattekommune sammen med Gentofte og Rudersdal.

Borgerne i Tårnby kan næste år se frem til en skattelettelse på 1%, hvilket gør Tårnby til landets billigste skattekommune sammen med Gentofte og Rudersdal.

Hvis man kan sænke skatten i en socialdemokratisk kommune til landets laveste, så må der også være plads til skattelettelser i Gladsaxe.

Der er ingen garanti for, at høje skatter er lig med et højt serviceniveau. Og der er ingen, der siger, at en kommune skal bruge penge på alt. Lidt omtanke med borgeres penge, må man gerne have.

Gladsaxe Kommune bruger flere penge end andre kommuner på mange områder, hvor der kan effektiviseres, uden det betyder dårligere service.

Også det høje kommunale sygefravær koster skatteyderne i Gladsaxe mange millioner hvert år.

Mange kommunale opgaver kunne udføres billigere og bedre af private virksomheder. Gladsaxe kan spare et tocifret millionbeløb ved at lade en privat virksomhed udføre rengøringsopgaver for kommunen.

I Tårnby vil en skattelettelse betyder 400 kr. mere i lønningsposen om måneden efter skat til en LO familie. Mange penge i de flestes budgetter. Det er næsten 5.000 kr. mere om året til den private husholdning. Penge, som mange familier sikkert kunne bruge bedre end politikerne i Gladsaxe Byråd.

Det er en politisk prioritering, om man vil sænke skatterne eller ej. I landet med verden største offentlige sektor og højeste skatter er der masser af muligheder for at spare på de offentlige budgetter.

Men tør vores socialdemokratiske borgmester følge sin kollega i Tårnby?

Henrik Sørensen
Konservativ folketingskandidat

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top