annonce
Patrick fra Gladsaxe sprængte karakterskalaen
Superstudent.jpg
Patrick Bech Sommer bruger sommerferien til at dygtiggøre sig endnu mere i matematik. Foto: Privat.
Patrick Bech Sommer fra HF-Centret Efterslægten fik et gennemsnit på 12,4

Hvad er hemmeligheden bag et højt karaktergennemsnitsnit?
Patrick Bech Sommer fra Gladsaxe må vide det, for han fik et samlet gennemsnit på 0,4 over topkarakteren 12.
– Der er selvfølgelig det kedelige svar, nemlig at man er nødt til at have styr på det hele. Men lidt mere spændende er, at man skal have et miljø med plads til at udfolde sig, udfolde sine evner – og nogle, der bakker én op. I mit tilfælde har det været mine forældre. Det er bestemt ikke altid, jeg har haft lyst til at læse lektier, og så er det godt en gang imellem at få et los bag i, lyder det fra superstudenten, der udelukkende scorede 12-taller på HF-Centret Efterslægten.
– Mine forældre har hele tiden mindet mig om, hvor vigtigt det er at tage sin uddannelse alvorligt, siger Patrick Bech Sommer. Men det hele startede med, at han ikke tog sine forældre alvorligt. De havde gerne set, at Patrick var gået i den naturvidenskabelige retning, og han startede da også planmæssigt på htx. Men midt i 2. G gik det ikke længere:
– Det fungerede ikke for mig, og jeg kunne se, at en HF-uddannelse ville passe meget bedre til mig. Det var så også OK med mine forældre – hvis jeg altså bare gjorde det ordentligt og klarede mig godt. Og de var der fortsat med både pisken og guleroden, for jeg gentager: der er ingen, der synes, det er en fest at lave lektier i to år, siger Patrcik Bech Sommer.
I sommerferien snupper Patrick Bech Sommer lige et ekstra A-niveau i matematik, og det er netop matematikken, som har medvirket til hans karaktergennemsnit. Hvis man tager A-niveaufag ud over de obligatoriske HF-fag, får man nemlig ekstra bonus. På den måde sprængte Patrick 12-skalaen. Efter sommerferien og endnu et A-niveau fortsætter han med at studere økonomi på Københavns Universitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top