Prisen på pas er ens i alle kommuner
Kære Ib Petersen. Som svar på dit læserbrev i Gladsaxe Bladet 22. juli kan jeg fortælle at vi, som du også selv nævner, på mange måder er på vej mod det pengeløse samfund.

Men når det gælder pas og kørekort skal man ifølge loven have mulighed for selv at vælge, om man vil betale med kontanter eller betalingskort. Jeg kan godt forstå, at det kan virke besværligt, at man skal have lige penge med i Borgerservice, hvis man betaler kontant. Der er flere årsager til, at vi har valgt denne løsning. Vi har i Borgerservice ikke mulighed for at håndtere kontanter, hvis der skal gives penge retur, da det er forbundet med både en administrativ byrde og en sikkerhedsrisiko for de ansatte i Borgerservice at skulle have en kasse åben. Med hensyn til prisen på pas, så er priserne på pas, fingeraftryk og kørekort m.m. ens i hele landet. I Gladsaxe Kommune tilbyder vi som en ekstra service, at man kan vælge at få taget et foto i Borgerservice, når man bestiller pas eller kørekort. Muligheden for at få taget et billede til sit pas eller kørekort skal ses som et ekstra tilbud til de, der ikke selv ønsker at medbringe et gyldigt pasfoto. Det er rigtigt, at der kan være forskel på priserne for et foto i kommunerne. Prisen er afhængig af den leverandør, der anvendes til pasløsningen. Det er leverandøren af passystemet, der fastsætter prisen på foto og ikke kommunen, og det er årsagen til, at der kan være prisforskel på et pasfoto fra kommune til kommune.

Mark Jensen
Borgerservicechef

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top