Reserverne skal med
reserver.jpg
På et tidspunkt raslede Abs næstbedste mandskab ned gennem rækkerne, men nu skal det hele gøres bedre, og disse unge gutter sikrede sig oprykning til serie 1 sammen med naboerne fra Bagsværd. Første skridt mod bedre tider er taget. Foto: Foto: Privat.
Inden august 2017 skal AB´s 2. hold i Danmarksserien.

I AB løber 1. holdet fra Nordic Bet Ligaen med meget af opmærksomheden. Men nu har klubben fastsat et ambitiøst mål om at bringe 2. holdet tilbage i Danmarksserien.

Opskriften er at fastholde de mange unge spillere, som hvert år bliver udklækket fra klubbens store ungdomsafdeling.

”Det er et super ambitiøst mål, at sigte efter Danmarksserien. Men vi har et brændende ønske om at gøre endnu mere ud af vores talentudvikling, og vi skal derfor lykkes med at fastholde de talentfulde spillere, som hvert år afslutter deres tid som ungdomsspillere i AB. Overgangen kan være svær, men vores 2. senior skal være det naturlige valg for de spillere som, i første omgang ikke er kommet gennem nåleøjet til 1. holdet, men som fortsat har mulighederne for at slå igennem”, siger klubbens cheftræner Thomas Nørgaard.

Foråret er brugt til, i samarbejde mellem AB A/S og moderklubben, at lægge planer for at skabe en stærkere fødekæde til 1. holdet.

Målet er, at AB’s 2. senior skal være rykket op i Danmarksserien i august 2017. Det kræver vind i sejlene, da holdet i den kommende sæson spiller i Serie 1.

For at nå dette mål har Fodboldbestyrelsen drejet på flere knapper, af sportslig og økonomisk karakter. I klubbens budget er økonomien til 2. senior tæt på fordoblet til den kommende sæson. Klubbens seneste ”guldsmed” er hentet tilbage, idet Søren Bjerg skal være træner for 2. senior. Sidst Søren var i AB, gjorde han U19 holdet til danske mestre. Siden Søren forlod AB, har han blandt andet været cheftræner i FC Egedal i 2. division, så Søren kommer retur med rigtig god viden om, hvad det kræver for at nå klubbens mål – og udvikle den enkelte spiller.

Et tættere samarbejde med 1. senior omkring brugen af deres marginal- og reservespillere på 2. senior, gør holdet endnu stærkere op til den kommende sæson.

”Det vigtigste for os som klub er at skabe et sportsligt set up som gør det så attraktivt for vores U19 spillere, at de ikke ønsker at skifte væk – hvis de ikke rykker direkte op i 1. senior truppen. De skal se, at vejen til 1. divisionsfodbold ikke er lang, hvis man spiller på AB’s 2. senior.

AB’s 2. senior starter officielt sæsonen op, mandag den 28. juli kl. 18.00 på det smukke anlæg på Skovdiget i Bagsværd og skulle man have mod på at komme til prøvetræning, så skal man være velkommen.

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top