Sindslidendes hverdag er i fare
Jeg har haft en psykiatrisk diagnose, siden jeg var 20 år. Jeg er bipolar maniodepressiv. Da jeg i 2005 kom hjem efter syv måneders indlæggelse, var jeg fuldstændig som gæst i mit eget hus. Jeg anede ikke, hvor tallerkenerne var, og jeg var fuldstændig i panikangst for at være alene en hel dag. Jeg fik […]

Jeg har haft en psykiatrisk diagnose, siden jeg var 20 år. Jeg er bipolar maniodepressiv.
Da jeg i 2005 kom hjem efter syv måneders indlæggelse, var jeg fuldstændig som gæst i mit eget hus. Jeg anede ikke, hvor tallerkenerne var, og jeg var fuldstændig i panikangst for at være alene en hel dag.
Jeg fik heldigvis bevilget en støtte-kontaktperson, som støt og roligt hjalp mig tilbage til hverdagen igen.
Jeg er næstformand i Landsforening Sinds bestyrelse i Gladsaxe, Gentofte og Lyngby, og i den forbindelse er det kommet mig for øre, at man vil skære en stor del af støttetimerne væk, at behandlingen nu skal foregå i grupper. Umiddelbart finder jeg det besynderligt i forhold til Gladsaxe Kommunes intentioner om en tryg og god hverdag for sindslidende.
Selv har jeg stadig meget brug for den støtte, jeg er vant til at få. Jeg roder stadig rundt i papirer, og jeg har stadig svært ved f.eks. at få ringet til en læge, til et hospital eller til distriktssygeplejersken. Jeg bliver hjulpet, når jeg er på vej ned eller helt op, og havde jeg ikke støtten, ville en indlæggelse være eneste alternativ.
Det kan i hvert tilfælde ikke betale sig at ”spare” på den måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top