Skattelettelser – det store tabu
Hver gang man nævner ordet skattelettelse, er der altid nogen, der farer i blækhuset.

Og det slår heller ikke fejl denne gang, hvor jeg har foreslået at Gladsaxe tager en Tårnby-kur, og nedsætter skatten med 1% som Tårnby vil gøre i 2015.

Peter Brooker fra Socialdemokraterne stiller i sidste uge af Gladsaxe Bladet spørgsmål ved om det er muligt, at sænke skatten i Gladsaxe. Og til det spørgsmål kan man kun sige ja. Faktisk har Peter Brooker selv været med til at stemme skatten ned i flere omgange.

Gladsaxe har før haft en af landets højeste skatteprocenter​,​ det har vi ikke længere. Så det er muligt at nedsætte skatterne.

Gladsaxe Kommune har et eget rengøringsselskab. Det har man beregnet er et to-cifret millionbeløb dyrere end private firmaer. Hvorfor skal borgerne betale mere for den samme vare?  Det vil man aldrig gøre i en privat husholdning. Men det er åbenbart helt i orden når det kommer til det offentlige.

Gladsaxe har en dyr folkeskole, hvor ca. 20% af eleverne modtager dyr specialundervisning. Det kan gøres bedre og billigere.

I Solrød har man to plejehjem. Et, der drives af kommunen, og et der drives af et privat firma, hvor det private firma gør det billigere og med større tilfredshed. Hvorfor ikke lade​ to af de kommunal​e plejehjem blive drevet at private som f.eks. Hareskovbo.

Socialdemokraterne har selv flere gange påpeget, at de har effektiviseret. Så det er muligt.

Det er muligt, at lave en Tårnby i Gladsaxe. Spørgsmålet er kun om borgmesteren tør!

Henrik Sørensen
Konservativ folketingskandidat

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top