Annonce
Alfa Laval udvider
Alfa-Laval-01-34-14.jpg
Jacob Gade fra Skanska, borgmester Karin Søjberg Holst og Allan Schösler fra Alfa Laval tog det første spadestik i en lille jordkasse – sådan rent symbolsk. Foto: Kaj Bonne.
Eksplosiv vækst skaber pladsproblemer

Miljø og grønne løsninger. Det er ikke bare modeord. Mange gør faktisk en indsats for at skabe for gode omgivelser, så der ikke slides på Moder Jord.

Og det kan i allerhøjeste grad mærkes hos Alfa Laval på Tobaksvejen, hvor omsætningen bare vokser og vokser, fordi firmaet kan bidrage med en lang produkter, der sparer på energi. Det skaber arbejdspladser, og det har nu medført, at pladsen på Tobaksvejen er blevet for trang.

Så i fredags blev der taget første spadestik til endnu en ny bygning, der skal forbindes med den bygning, der blev taget i brug for få år siden. Den er på 3.650 kvm, og den nye bygning bliver på 4.700 kvm. Nu kommer det hele virkelig til at ligne et hovedsæde.

-Vi regner med at byggeriet står helt færdigt om lidt over et år, fortalte Jacob Gade, projektudviklingschef hos Skanska, da han sammen med borgmester Karin Søjberg Holst og Allan Schösler, project developing manager hos Alfa Laval tog det første spadestik.

Jacob Gade havde mange rosende ord til kommunens administration for en imødekommende behandling.

-Det nye hus, som vi nu har taget 1. spadestik til er jo en slags søster til det byggeri, som Skanska har opført her for nogle år siden, som Gladsaxes første EU Green Building.

-Jeg har forstået, at det nye hus bliver endnu mere grønt i den forstand, at bygningen vil få et endnu lavere energiforbrug.

Det er noget vil lægger mærke til, for Byrådet lægger stor vægt på, at Gladsaxe kan bidrage til et bedre miljø. Vi har fokus på energiforbrug, og vi har fokus på at tilpasse os de vilkår, som et ændret klima byder os, sagde borgmesteren, der også kom ind på en stigende trafik med flere medarbejdere.

-Så er det heldigt, at den kommende letbane ikke kommer til at ligge ret langt herfra, sagde hun.

 

alfa

Sådan kommer det nye byggeri til at se ud, når det står færdigt om et års tid. Tegning: aarhusarkitekterne.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top