Børn kæmper på japansk
Aikido-04-33-14.jpg
Korrekt faldteknik er en vigtig ingrediens i aikido Foto: Kaj Bonne.
Etikette og disciplin er en del af kampsportens væsen

Det var et helt nyt univers, børnene stiftede bekendtskab med i den japanske kampsport Aikido i den sidste aktivitetsuge af Gladsaxe kommunes sommerferieaktiviteter.

– I kampsport er etikette og disciplin væsentlige elementer, og det kan være noget af en udfordring for danske skoleelever. Det kræver også koncentration hos børnene, og vi kan allerede nu se, at vi bliver nødt til at modificere denne del af kampsporten til næste år. I år har vi valgt at lægge et par ekstra pauser ind, siger instruktør Casper Knudsen fra Ki & Aikido dojo-klubben i Gladsaxe.

– Det er dejligt at se børnenes nysgerrighed, og den stiger især, når vi retter vores fokus imod våbnene – træsværd, træstok og trækniv. Og de lærer de japanske navne for våbnene – bokken, jo og tanto. De kender meget til netop denne del af kampsporten, for den har de fulgt på nettet, siger Casper Knudsen.

Aikido forener krop og sjæl, og der er også et stort fokus på energibaner. Her har børnene ikke helt den samme videbegærlighed, men indsatsen i rullefaldene fejler bestemt ikke noget. Langsomt er de ved at lære aikido, som betyder “den harmoniske krafts vej.”

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top