Butiksdøden lurer i Gladsaxe
Byrådet er nødt til at trække i håndbremsen og sætte en stopper for de yderligere decentrale detailhandelsbutikker, som er på tegnebordet. Det drejer sig konkret om et nyt byggeri på hjørnet af Maglegårds Alle og Gladsaxevej i Søborg, hvor der i dag ligger en tankstation, og hvor der også er klare trafikale argumenter imod en placering af en ny detailhandelsbutik.

En ny detailhandelsanalyse  fra maj 2014 dokumenterer klart, at den decentrale strategi, som hidtil har præget byplanlægningen i Gladsaxe, har svækket de centrale bydelscentre så alvorligt, at selv de store normalt veletablerede detailhandelsbutikker nu også er truet på livet. Det gælder i Bagsværd, og det gælder omkring Søborg Torv og i Buddinge Centret, hvor der er sket en flytning af Kvickly til Buddinge Station. En vandring langs især Bagsværd Hovedgade viser klart, at det er vanskeligt at drive butik i denne bydel. Det er endt i reel kannibalisme, hvor der ikke skabes merhandel, men alene hugges omsætning fra andre butikker i området.

Som konservative er vi naturligvis tilhængere af fri konkurrence, men vi ønsker at styrke de centrale bydelscentre for at sikre udbuddet af dagligvarer og for at skabe et rimeligt grundlag for at få flere udvalgsvarebutikker. Lad konkurrencen udfolde sig i og omkring de centrale bydelscentre. Det vil give en sundere og mere bæredygtig  butiksstruktur og sikre det nødvendige grundlag for at kunne opretholde et tilfredsstillende vareudbud til kommunens borgere.

Lars Abel,
2. viceborgmester,
Det konservative Folkeparti i Gladsaxe Byråd

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top