En ildsjæl gik bort
En ildsjæl måtte give op. Sent tirsdag i sidste uge døde Steen Ankerdal, 66 år gammel. Et halvt dusin års indædt kamp mod tarmkræft var tabt. Andre havde nok givet fortabt meget før, men Steen ville livet næsten lige til det sidste, hvor han bare ønskede at få fred.

Steen Ankerdal var uddannet skolelærer fra Blågård Seminarium i 1970, men det blev sportsjournalistikken, der blev hans liv. Karrieren blev indledt på Kristelig Dagblad. Steen Ankerdal var KFUM-medlem. Siden gik den rundt til en længere række aviser, hvor han både var menig medarbejder og chef. Han var med til at søsætte TV2, og han skrev en længere række bøger. Han var i to perioder formand for Danske Sportsjournalister.

I de senere år arbejdede han for lokalaviser i Valby, Ballerup og senest på Gladsaxe Bladet. Få journalister har vel været så dedikeret som Steen Ankerdal, der ville til bunds i alle sager. Det kunne godt drive omgivelserne til randen af vanvid, når deadline ikke lige blev overholdt, men ingen kunne blive sur på ham, for han var et ekstremt positivt menneske, og han elskede det sociale. Efter en sygdomsperiode i fjor droslede han ned på Gladsaxe Bladet, så han koncentrerede sig om at skrive om sport.

Alle kunne se, hvordan det måtte ende, men det gjorde ondt, da meddelelsen om hans død kom. Der bliver meget kedeligere på Gladsaxe Bladet.

Steen efterlader sig sønnen Morten og datteren Cecilie.

 

Niels Rasmussen

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top