annonce
Japansk stemning på rådhuset
Taito1-IMG_2973.jpg
De japanske elever var mødt frem i deres yukatadragter. Foto: Privat.
Japanske elever sang og dansede

Skoleelever og lærere fra Taito, Gladsaxe Kommunes venskabsby i Japan, besøgte Gladsaxe Rådhus i torsdag. De japanske elever, der var privat indkvarteret hos elever fra Bagsværd Skole, imponerede med deres sang og dans.

De japanske børn i sommerkimonoer underholdt med deres karakteristiske sang og dans i rådhushallen til glæde for alle fremmødte.

Det er 11. år i træk, at Junior High School-elever fra Taito besøger Gladsaxe. Bagsværd Skole, som er værtsskole, har sammensat et spændende program for de japanske gæster. De japanske elever deltager i en kreativ fællesundervisning sammen med eleverne på Bagsværd Skole og i en workshop med japansk kalligrafi. Og så skal de selvfølgelig også på besøg i Tivoli og på sightseeing i København.
Til næste år så er det planen, at eleverne fra Bagsværd Skole skal på genbesøg i Taito.

De japanske børn er blevet udvalgt fra seks forskellige skoler i Taito til at deltage i denne særlige rejse til Danmark. De er blevet interviewet og testet for deres færdigheder, engagement og så videre. Det er nemlig vigtigt for de japanske ledere, at eleverne rejser ud som gode repræsentanter for Taito.

– Vores to lande ligger jo på hver sin side af jordkloden, – og dagliglivet og kulturen er meget forskellig. Men netop derfor har alle I unge rigtigt meget at vise og fortælle hinanden. Dette besøg giver jer mulighed for at opleve brudstykker af den japanske og danske kultur, så vi hver især får åbnet øjnene for kvaliteterne i vores forskellige kulturer, sagde vicekommunaldirektør Hans H. Jensen, da han på borgmesterens vegne modtog alle elever og lærere på Gladsaxe Rådhus.

Der var samtidig besøg fra den japanske ambassade og repræsentanter fra Gladsaxe Byråd, så båndene til Japan blev styrket på mange områder.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top