Livet er kajak
Kano-og-Kajak-Pernille-03-33-14.jpg
Pernille Knudsen har fået et flot udbytte af et stort stykke træningsarbejde. Foto: Kaj Bonne
17-årige Pernille Knudsen fra Gladsaxe Kano- og Kajakklub er ekstremt målrettet

Mor Yvonne vandt sølv ved VM i 1990 i Polen og bronze ved VM i 1986 i Montreal, og hendes scrapbøger bugner af mange, positive artikler.

Så 17-årige Pernille Knudsen fra Gladsaxe Kano- og Kajakklub har ikke svært ved at finde motivationen. For hun vil være bedre end sin mor. Og måske kan den første helt store succes komme allerede næste år, så hun kvalificerer sig til en plads i den firekajak, der satser på at komme med til OL i Rio de Janeiro i 2016.

Pernille Knudsen gjorde det fremragende for nylig ved de nordiske ungdomsmesterskaber i Norge, hvor hun kom hjem med en mindre bunke medaljer. Hun brillerede i enerkajak, toerkajak og firekajak.

Pernille Knudsen er ikke kommet sovende til topresultaterne.

-Jeg bruger ca. 20 timer om ugen på træning. Jeg går på HHX i Lyngby efter den fireårige Team Danmark-ordning, så jeg kan kombinere sport og uddannelse. Jeg går i klasse med elever, der bruger tre år, så vi bliver ikke studenter samtidig. Det første år fungerede ikke helt optimalt, så der gik af og til lidt koks i at få den nødvendige undervisning, men nu er der kommet bedre struktur på tingene, så jeg kan få specialundervisning, når det passer ind i mit skema, siger Pernille Knudsen.

En ting er at der skal bruges meget tid på at være eliteroer. En anden ting er den økonomiske belastning. Sponsorerne slår ikke just hinanden ned for at komme til i den sportsgren, hvor Danmark ellers senest ved VM i Moskva gjorde det så godt.

-I år har vi i hvert fald i familien brugt 20.000 kr. alene på mig til en ny båd, ny pagaj og tilskud til internationale stævner, siger Pernille, hvis lillebror Rasmus også er godt på vej ind i varmen med en landsholdsplads i sin årgang.

Når man som ungdomsroer bliver udtaget til at repræsentere Danmark, så skal man selv til lommerne for at købe landsholdstøj.

-Tidligere betalte forbundet, og tøjet forsvandt nærmest som dug for solen. Nu hvor roerne selv skal betale, bliver tøjet, hvor det skal, forklarer Christian Jacobsen, direktør i kano- og kajakforbundet.

-Vi skaffer roerne nogle gode tøjaftaler, så de får det billigt. Roerne skal også betale bidrag til rejser og træningslejre. Naturligvis ville vi gerne kunne yde mere, men uden en sponsor, må vi bruge den metode, som vi har gjort det i mange år, siger Christian Jacobsen.

I den kommende weekend er der DM på Bagsværd Sø. 367 deltagere fra 33 klubber vidner om en fantastisk bredde i et forbund, der de senere år har haft en meget solid fremgang på de fleste fronter.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top