Nyt stort samlingssted for unge
Skole-GXU-04-33-14.jpg
De unge får nu tilbuddet om at finde ud af, i hvilken retning de vil arbejdsmæssigt i deres liv Foto: Foto: Kaj Bonne.
Den tidligere Marielyst Skole er nu uddannelsescentrum for Gladsaxes ungdom

I går åbnede GXU på Gladsaxevej. I den tidligere Marienlyst Skole har Gladsaxe Kommune i de nyrenoverede bygninger skabt en række tilbud for ungdommen. Fra tidlig morgen til sen aften vil der være uddannelsestilbud, café, dramasal og værksteder.

Ungdomsskolen, 10. Klasse-centret og fritidsundervisningen bliver slået sammen til en samlet enhed, hvor unge kan inspirere hinanden, dele bygninger og undervisere.

De tidligere klasselokaler er blevet større, og der er indrettet værksteder til alle mulige former for kreative udfoldelser. Der er tilbud for alle, uanset om man går efter de mere praktiske fag eller spansk på højt niveau.

I dramasalen kan de unge afprøve drømmen om at blive skuespiller, og i motorværkstedet kan de prøve kræfter med mekaniker-faget. Der er også bygget værksteder til billedkunst, smykke- og tekstilarbejde. Endvidere er der et stort cafékøkken, hvor de unge kan forsøge sig som kokke.

Skolen er et springbræt til et aktivt og kompetent voksenliv. Det nye samlingssteds motto er “Alle unge skal lykkes”, og kommunen arbejder i øvrigt på en ny ungdomsstrategi, hvor gode kræfter samles for at gøre Gladsaxe til et sted, som gør noget for, at de unge skal trives.

– Vi skal gøre alt for at sende de unge mennesker i Gladsaxe godt videre i livet. Og det er derfor at vi har bygget dette nye samlings- og uddannelsessted for vores unge, siger borgmester Karin Søjberg Holst (A).

Det nye store ungdomsuddannelsescentrum GXU bliver nabo til Idrætsanlæggene i Gladsaxe: Så der er rig mulighed for at spille fodbold, badminton eller blive kølet af i Gladsaxe Svømmehal efter undervisningen.

Skole-04-33-14

 

 

 

 

 

1 kommentar om “Nyt stort samlingssted for unge”

  1. Steen voschero Rasmussen siger:

    Fantastisk at se og læder. Jeg gik på skolen fra 1970 til 1979 i b klassen med Erik Frise som skoleinspektør og husker tilbage på det kun med gode minder. Og så at se at skolen nu har fået nyt liv er jo helt fantastisk. Håber jeg en dag får taget mig sammen til at gå derind og kigge efter alle disse år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top