Pensionisterne var højt oppe
Klatrebanen-05-35-14.jpg
Ejeren af GoMonkey, Michel Pascual, fortalte om sikkerhedsprocedurerne, og deltagerne tog hurtigt det hele til sig. Og bagefter hjalp de hinanden. Foto: Kaj Bonne.
34 fra senioridrætten suste rundt på klatrebanen ved stadion

Der findes folk, der bliver svimle bare de træder op på en skammel. Så findes der andre, der slet ikke er bange for at miste jordforbindelsen – sådan rent fysisk.

34 fra den sidste kategori var i onsdags mødt op på klatrebanen Go Monkey ved Gladsaxe Stadion. De er medlemmer af senioridrætten i Gladsaxe, og lederen Lis Greisholm Christiansen havde fundet ud af, at da også burde prøve banen. Yngste deltager er 60 år, mens den ældste er 82 år.

Ejeren Michel Pascual gennemgik alle sikkerhedsprocedurerne for at være sikker på, at ingen ville komme til skade.

”Falder I ned, får I hovedpine”, konstaterede han.

Men ingen så nu ud til at være skræmte, og det hele var jo også frivilligt.

Man kan balancere på en line, via broer, og man kan svæve fra post til post.

Og det varede ikke lang tid, før seniorerne suste rundt fra platform til platform oppe i trækronerne. Der blev udstødt Tarzan-brøl, og der blev grinet og pjattet som var det en skoleklasse på udflugt. Det sociale sammenhold har gode kår i senioridrætten.

Det anbefales, at man dyrker mindst en halv times motion hver dag for at holde krop og sjæl i form. Og det er aldrig for sent at komme i gang.

Men deltagerne i senioridrætten i Gladsaxe ryger langt forbi det mål.

-Vi har været i gang med forskellige aktiviteter siden klokken 9 i morges, og nu har vi banen her til klokken 14.30, fortalte deltagerne.

I dag er der mini-triatlon ved Bagsværd Svømmehal. Der skal svømmes, cykles og løbes, og distancerne er tilpasset deltagernes alder, så mange kan være med.

Klatrebanen-02-35-14

”Ved jorden at blive det tjener os bedst”, skrev N.F.S. Grundtvig, men efter prøveture i en behersket
højde gik der ikke mange minutter før de første var oppe i fem meters højde.
Foto: Kaj Bonne.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top