- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Skatten skal ned

Skatten i Gladsaxe skal sættes ned fra de nuværende 24,0 procent til 23,9 procent. Det foreslår borgmester Karin Søjberg Holst i det budgetoplæg, som hun i lørdags præsenterede i forbindelse med Gladsaxedagen.

I fjor foreslog hun at skatten skulle holdes i ro, men det endte med sænkning på 0,1 procent point efter budgetforhandlingerne. Økonomisk er det ikke noget, der påvirker den enkeltes økonomi i voldsom grad, så der er mere tale om signalværdi.

Borgmesteren foreslår at grundskyldpromillen og den kommunale dækningsafgift for erhvervsejendomme fortsætter uændret på henholdsvis 23 promille og 9,8 promille.

Renovering af de kommunale boliger på Kellersvej og en istandsættelse af Søborg Skole var også med på programmet, der også kom ind på en forbedring af den sociale balance i Værebro og Høje Gladsaxe.

Befolkningstallet i kommunen stiger, og den udvikling vil nok fortsatte med en massiv tilflytning til Københavnsområdet. Det bil påvirke skoleområdet og søgningen efter boliger. der tales om 500 boliger i løbet af få år.

Andelen af pædagogisk uddannet personale i børnehusene skal gerne stige fra 64 procent til 70 procent, så det skal undersøges, hvordan den målsætning opfyldes.