Slagteren er klar ved grillen
vangedeslagteren-Carsten-melgaard-123.jpg
Carsten Melgaard satser på det gamle, gedigne håndværk. Foto: Brian Lindberg Jensen.
Byggerod og brudte løfter var ved at kvæle Vangede-Slagteren

”Jeg har ikke været her siden lukningen! ”
Den bemærkning og lignende udbrud fra kunder har slagter Carsten Melgaard hørt adskillige gange.
Men Vangede-Slagteren skråt over for Vangede Station har ikke haft lukket på noget tidspunkt, men har derimod ligget hengemt i byggerod i forbindelse med opførelsen af Lidl og renoveringen af blandt andet Melgaards egen forretning. Færdiggørelsen af byggeriet blev udskudt måned efter måned i alt otte gange, men nu kan man igen få øje på tyrehovedet på facaden.
”Selv stamkunderne troede, jeg havde lukket. Det har været noget af en udfordring at skulle have penge med på arbejde hver dag. Ombygningen skulle have været færdig midt i oktober sidste år, ” siger Carsten Melgaard, der i fredags fejrede 25 års jubilæum.
Vangede-Slagteren er i Hovedstadsregionen især kendt for sin grillpølse, der af TV Lorry blev kåret til Københavns bedste.
”Hemmeligheden er, at den kun består af kød og krydderier. Jeg tilsætter hverken spæk, fedt, blodplasma eller farvestoffer. Vi er kendte for vores hjemmelavede og magre produkter. Når jeg sætter mine oksespegepølser ind i røgovnen, indeholder de mindre end 10 procent fedt, ” siger Carsten Melgaard, der lader frustrationerne glide i baggrunden, når han taler om sin metier.
”Jeg ved godt, folk er ved at falde bagover, når de hører, at vi sælger en økologiske kylling for 185 kroner. Men der er rigeligt mad til fire personer, og så er det under en halvtredser på snude, ” siger Carsten Melgaard, der selv har ”plukket” sin kylling hos Sødam i Sønderjylland: ”Den er Danmarks bedste. ”
I uge 34 og 35 sætter Vangede-Slagteren gang i en stribe jubilæumsaktiviteter. Melgaard vil grille i det fri, og inde i den velassorterede butik, kan folk gå på opdagelse blandt tilbuddene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top