VM-guld til Henriette Engel
vmguld.jpg
Emma Aastrand Jørgensen fra Maribo har nærmest huseret i ungdomsrækkerne, og hendes seniordebut blev overvældende. Sammen med Henriette Engel Hansen fra ”361” sikrede hun sig guldmedaljen ved VM i Moskva. Foto: Ole Torp.
Overraskende triumf sammen med supertalentet Emma Aastrand Jørgensen

Kajakroeren Henriette Engel Hansen fra 361 Kano- og Kajakklub har ved VM i Kano og Kajak i Moskva for første gang vundet VM guld i sprint i toerkajak over 1000 m sammen med juniorverdensmesteren Emma Aastrand Jørgensen fra Maribo.

Efter 24 års medaljetørke ved VM, fik dansk kvindekajak endelig en VM medalje og endda af fineste karat.

Henriette som er en erfaren roer med mange års erfaring og 4 guldmedaljer i VM i maraton – senest på Bagsværd Sø i fjor – er for nylig begyndt at ro toerkajak sammen med Emma. Med Henriettes erfaring og Emmas gå på mod var der efter en 1. plads i indledende heat og en tredje bedste tid en spændt forventning til finalen.

Henriette og Emma fik i finalen en fin start på de 1000 m, og lå snart på en 3. plads, men mere en bådlængde fra den førende båd fra Hviderusland. Ved 500 m tilbage havde Henriette og Emma kæmpet sig op på 2. pladsen, men stadig en bådlængde efter Hviderusland, og det lignede en håbløs kamp. Henriette og Emma skruede op for kadencen og ved 250 m tilbage nærmede de sig den førende båd, dog stadig en halv bådlængde efter, men efter en fantastisk slutspurt og hvor Hviderusland gik sukkerkold vandt de sikkert med en bådlængde foran Hviderusland.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top