annonce
Voldsom opbremsning med konsekvenser
Busulykke-35-14.jpg
Freddy Larsen-Jensen kom slemt til skade, da han kørte med bus 166. Nu har han fremsendt et erstatningskrav til busselskabet Keolis Foto: Kaj Bonne.
72-årig med rollator slynget rundt i bus

Freddy Larsen-Jensen på 72 år har som brandmand og Falck-redder oplevet lidt af hvert. Normalt har han skullet bistå andre mennesker, men onsdag 6. april mellem kl. 13 og 14, havde han selv behov for hjælp på Rybjerg Allé i Mørkhøj efter en dramatisk hændelse i buslinje 166. Episoden har nu ført til, at Freddy Larsen-Jensen har fremsendt et erstatningskrav til busselskabet Keolis.

Da buschaufføren nærmede sig stoppestedet ved Ejsingvej, hvor Freddy Larsen-Jensen havde trykket for stop, bremsede chaufføren pludselig voldsomt op, så flere passagerer blev kastet af deres sæder. Freddy Larsen-Jensen, der er gangbesværet, havde placeret sin rollator i midterområdet i den halvfyldte bus. Selv sad han på et sæde. Under opbremsningen blev han slynget rundt og slog hovedet imod en plade og endte længere fremme ved døråbningen. Selv om der både blev råbt og skreget, slog chaufføren dørene op og i tre gange, mens Freddy Larsen-Jensen lå med hovedet forrest i døråbningen uden mulighed for at komme på benene.

– Jeg ved ikke, hvorfor chaufføren pludselig bremsede så hårdt op. Så vidt jeg kunne se, skyldtes det ikke, at han var ved at køre op i en bil. Måske glemte han bare, at han skulle stoppe, siger Freddy Larsen-Jensen.

Det blødte voldsomt fra flænger i Freddy Larsens baghoved og højre arm. Medpassagerer ringede straks efter ambulancen og fik Freddy Larsen-Jensen på benene imens. En pige løb hen til Freddy Larsen-Jensens hustru Kirsten på Ejsingvej. Hustruen blev naturligvis chokeret over at se sin mand med blodet løbende ud over sig. Ambulancen nåede frem, og Freddy Larsen-Jensen blev kørt til akutmodtagelsen på Herlev Hospital, hvor han blev syet med syv sting i baghovedet og fik indbundet sin højre arm.

– Det var noget af en omgang, og alt mit tøj var indsmurt i blod. De måtte skære min støttestrømpe op for at se, om jeg også var kommet til skade med benet, men det var jeg så heldigvis ikke. Jeg har modtaget et brev fra Trafikselskabet Movia, hvor de beklager episoden, fortæller Freddy Larsen-Jensen.

I brevet meddelte Movia, at busselskabet Keolis’ har oplyst, at de efterfølgende har afskediget busschaufføren for manglende respons over for en tilskadekommet passager.

 

Billedtekst Busulykke 35-14

Freddy Larsen-Jensen kom slemt til skade, da han kørte med bus 166. Nu har han fremsendt et erstatningskrav til busselskabet Keolis. Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top