annonce
65.000 nye i trafikken
nyitrafikken.jpg
65.000 børn begyndte i skolen, og dem skal bilisterne holde særligt øje med. Foto: Privat.
Mange bilister glemmer at tage hensyn

Danske bilister skal træde varsomt på speederen, når ca. 65.000 nye skolebørn debuterer i trafikken i august. Men det gør langt fra alle, viser undersøgelse.

Hvert år begynder en ny årgang skoleelever i skolen – og hvert år er det en god idé at advare bilister og andre hårde trafikanter om, at knap 65.000 nye, meget små og bløde trafikanter bevæger sig ud i trafikken. For første gang, sådan for alvor.
”Det er særdeles vigtigt at holde øje med skoleelever i trafikken, især de yngste. De er meget spontane, og kan finde på det uventede. Samtidig er en del formentlig heller ikke helt skolede i trafikreglerne. Uanset om man har travlt, så opfordrer vi altid folk til at slå koldt vand i blodet og sænke farten i skoleområder – og det gør langt de fleste heldigvis også,” siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Hver 6. kører for hurtigt
En undersøgelse fra Applus Bilsyn om bilisters kørevaner viser, at hver sjette bilist har overskredet hastighedsgrænsen i skoleområder. Hver 20. gør det enten dagligt eller et par gang om måneden. 8 ud af 10 overskrider kører ikke for hurtigt i skoleområder.
Men for tunge fødder er ikke den eneste udfordring i forhold til de mange nye skolebørn i trafikken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top