Årets bluesnavn er fra Søborg
Hans-Knudsen-40-14.jpg
Hans Knudsen fik et diplom som det synlige på værdigheden, og så blev der sat 10.000 kr. ind på kontoen. Det er dejligt for en musiker, der spiller på free lancebasis. Foto: Niels Rasmussen
Hans Knudsen hædret med diplom og rare penge

”Der er god musik, og der er dårlig musik. Og jeg foretrækker den gode”.

Selv om man er født op og opvokset i Søborg, kan man godt spille blues og jazz, som de gør det i USA.

Det er Hans Knudsen fra Solnavej i Søborg et eminent eksempel på.

Og hans opfattelse af, at han spiller den gode musik blev belønnet i forrige uge, da han ved en lille højtidelighed i Huset i Magstræde blev hædret som ”Årets danske bluesnavn”. Et diplom og 10.000 kr. var den rare markering af den hæder.

Det er ikke så dårligt af en mand, der aldrig har lært at spille klaver og som ifølge ham selv ikke lige er verdens største ørn til at læse noder. Til gengæld har han gehør, så det basker.

-Mine forældre havde arvet et opretstående klaver far 1921. Jeg gik og klimprede på det med to fingre. Jeg var meget fascineret af det. Men det endte med at jeg lærte at spille guitar og banjo. Men jeg fik overført nogle af tingene til klaveret, og så besluttede jeg mig for at satse på det instrument. Totalt. Hellere 100 procent god på et instrument end 50 procent god på flere instrumenter, siger Hans Knudsen, der selv mener, at hans 500 jazznumre plus et hav af bluesnumre på repertoiret.

Sammenspil

Den bedste musiklaske uddannelse fås ved at spille sammen med andre. Og Hans Knudsen fik stort udbytte af at få lov til at spille med den amerikanske gospelsangerinde Lillian Boutte, der boede i Tyskland, men som tog til USA for at give koncerter hjemme i New Orleans.

-Jeg lærte meget om tonearter, og jeg lærte meget om at komme i kontakt med publikum. Jeg lærte også noget om ydmyghed. Om at det ikke gælder om at spille bare for at blive kendt, men om at spille for at dele en oplevelse med andre, siger Hans Knudsen.

Om han spiller jazz, blues, boogie woogie gospel, jump eller noget andet i de genrer er fløjtende ligegyldigt. Det skal bare være godt.

-Jeg har jo mit eget Hans Knudsen Jump band, og så spiller jeg sammen med andre bands og giver solokoncerter.

Han blev uddannet som biologilærer og underviste først på Søborg Skole og så på Buddinge Skole, men i 1980 søgte han orlov, og siden så han sig ikke tilbage. Den gode musik vandt.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top