annonce
ABs skånske stjerne føler sig hjemme i Bagsværd
AB-Linus-Olsson-01-36-14.jpg
Den svenske angriber og topscorer Linus Olsson føler sig hjemme på Skovdiget, og han har kontrakt med AB frem til næste sommer. Foto: Kaj Bonne.
Linus Olsson bor stadig i Sverige og føler ikke, at der er særlig forskel på danskere og svenskere

De fleste synes måske stadig, at der er stor forskel på danskere og svenskere. Det er som om, at vi glemmer, at forskellene mellem os langsomt udviskes, fordi København og Malmö nu er forbundet. Og ABs svenske angriber, den 22-årige Linus Olsson, er barn af den ny tid, og han synes ikke, at der er den store forskel på de to sider af Øresund. Ja, altså bortset fra, at det er lidt dyrere at leve i Danmark, men Linus har stadig den fordel, at han bor i Malmö. Og så voldsom en rejse er det ikke for ham at tage til Bagsværd.
Fodboldmæssigt kan ABeren sagtens finde afvigelser mellem den næstbedste række herhjemme og ”hinsidan”:
– I NordicBet Ligaen spilles bolden mere rundt mellem spillerne, mens der for det meste spilles med lange bolde i Superettan i Sverige, vurderer Linus Olsson.
I vinterpausen var han meget tæt på at ende hos Hobro – klubben som alle taler om i øjeblikket. Men da det kom til stykket, valgte han i samråd med sin danske rådgiver at underskrive en kontrakt med AB, og den løber frem til næste sommer. Linus Olsson kom til AB fra Trelleborgs FF i den tredjebedste svenske række, og forinden havde han spillet otte år i Landskrona BOIS, som han repræsenterede i Superettan inden skiftet til Trelleborg.
– Enhver fodboldspiller vil spille i den bedste række, og det er jo næste skridt, når man spiller i den næstbedste række. På længere sigt kunne det også være spændende at blive professionel i udlandet, siger Linus Olsson. Den sidste bemærkning fortæller lidt om, hvor hjemme Linus Olsson føler sig på Skovdiget.
Linus Olsson har en god teknik. Han er boldsikker og går meget op i at finde medspillerne i pasningsspillet, selv om han naturligvis først og fremmest skal score mål. Og det gjorde han i fremragende stil i foråret, da han med et imponerende saksespark indskrev sig ind i mange AB-hjerter, da AB på Gladsaxe Stadion slog Hobro med 3-0.
Indtil videre har AB ikke haft særligt held med at høste point, men Bagsværd-klubben holder sig dog fortsat over nedrykningsstregen: – Tabellen giver ikke et retvisende billede. Vi har ikke fået de point, som vi burde. Men tager vi en kamp ad gangen og spiller, som vi har gjort, så skal pointene nok komme ind på kontoen. Som jeg ser det, kan vi kan få point mod et hvilket som helst hold i ligaen, siger Linus Olsson, der indtil videre har scoret tre mål i denne sæson.
Rundt omkring i det ganske land leder alle agenter og talentspejdere efter angribere. Linus Olsson er en type, som man ikke kan undgå at lægge mærke til. Foreløbig er det AB, der kan glæde sig over at have skåningen i spillertruppen – men hvor længe?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top