Birgit Pontoppidan var den bedste
Birgit-Pontoppidan.jpg
Birgit Pontoppidan var godt træt efter sejren, men de 10.000 kr. lunede gevaldigt. Foto: Privat.
Kajakroeren fra Gladsaxe vandt Tour de Gudenå – og 10.000 kr.

Lørdagens første udgave af Europas længste endagsløb i kajakmaraton, Tour de Gudenå med start i Silkeborg og mål i Randers, i alt 73 kilometer, blev en ren dansk magtdemonstration hos både damer og herrer.

Vinder hos damerne blev Birgit Pontoppidan fra Gladsaxe

For alle, men vinderne især, var det en kraftpræstation uden sidestykke at gennemføre det hårde løb.

– Skal jeg svare her og nu, så vil jeg sige, at jeg aldrig gør det igen. Det var ekstremt hårdt. Men spørger du mig om en dag eller en uge, så vil jeg nok sige, at jeg muligvis stiller op igen næste år for at forsvare min titel. De første 25 kilometer gjorde ikke ondt, det gjorde resten til gengæld. Det er det længste, jeg nogensinde har roet, og det var en stor forløsning endelig at se målstregen og krydse den, sagde Birgit Pontoppidan efter seks timer på vandet.

De tre første i mål for både damer og herrer vandt pengepræmier med 10.000 kroner til vinderen, 5.000 kroner til nummer 2 og 3.000 kroner til nummer 3.

Hvad Birgit Pontoppidan skal bruge førstepræmien til, vidste hun ikke umiddelbart.

– Jeg giver nok en øl og en is til mine holdkammerater, som hjalp mig meget derude i dag. Allerede efter 12 kilometer kæntrede min nærmeste konkurrent. Det gjorde naturligvis mine chancer for at vinde ret lysere, men til gengæld måtte jeg ro alene resten af vejen, bortset fra de tidspunkter, hvor jeg fik hjælp bagfra af klubkammerater. De var en god støtte, sagde hun.

Den nye ekstremsport-event trak 401 roere til fra hele Danmark og internationalt fra Tyskland, Norge, Tjekkiet, Holand – og en enkelt helt fra Australien.

N.R.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top