De fleste børn går eller cykler i skole
Mange ledsages af forældre

To ud af tre børn går eller cykler til skole. Det er glædeligt, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden, da det er med til at gøre børnene mere sikre i trafikken, end hvis de blev kørt i bil.
Det kræver øvelse at kunne begå sig sikkert i trafikken. Derfor er det vigtigt, at børn allerede ved skolestart kommer ud i trafikken med mor og far, så børnene bliver klædt godt på til den dag, hvor de selv skal gå og cykle til og fra skole, fritidsaktiviteter og besøg hos venner.
En ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden konkluderer, at forældrene er gode til at få børnene væk fra bilernes bagsæder og ud i trafikken. Undersøgelsen slår fast, at hele 66 % af de 5-8-årige oftest går eller cykler til skole. Otte ud af ti gange sker det sammen med deres forældre.
– Det er vigtigt at børnene kommer ud i trafikken og får noget erfaring på en sikker måde sammen med mor og far. Derfor er det godt nyt, at vi kan se, at mange faktisk går eller cykler, da det er den bedste trafiktræning, som børnene kan få, siger Gitte Aagaard, konsulent i Rådet for Sikker Trafik.
Undersøgelsen viser også, at selv om forældrene går eller cykler med deres barn til skole, så bliver børnene også kørt af og til. 51 % af de adspurgte siger, at de også bruger bilen til at transportere deres barn til skole.

Væk fra bagsædet
Netop bilkørsel omkring skolerne giver mange steder trafikkaos, som går ud over de børn, der kommer på cykel eller går. De kan have svært ved at overskue trafikken, når der er fyldt med biler omkring skolen. Netop antallet af biler og deres hastighed på skolevejene ligger højt på listen, når man spørger forældre, hvad der gør dem utrygge ved deres barns skolevej.
– Vi opfordrer flere til at gå eller cykle til skole. Eller i det mindste parkere et stykke fra skolen, så man kan gå det sidste stykke. Det er både godt for ens eget barn, og samtidig er man også med til at sikre, at trafikken omkring skolerne bliver mere tryg og sikker for de mange børn, der selv går eller cykler, siger René Højer, områdechef for sikkerhed i TrygFonden.

Fem gode råd til nye skolebørns forældre:
1. Vælg den sikreste rute til skolen – ikke nødvendigvis den korteste.
2. Gå ned i knæ og se trafikken med dit barns øjne.
3. Husk cykelhjelmen og lær dit barn at give tegn i trafikken.
4. Er du i bil så vælg evt. en ugentlig gå- eller cykeldag.
5. Husk at børnene kopierer dine vaner i trafikken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top