annonce
Der mangler noget i det nye kommunebudget
Lige nu forhandler Gladsaxe Kommune budget for 2015-18. Det ser umiddelbart godt ud, og borgmesteren kan konstatere, at der er en sund og stabil økonomi med ”råderum til at investere i fremtiden”. Andelen af pædagogisk uddannet personale i Gladsaxe er faldet, men i budgetforslaget er der fortsat mål om, at syv ud af 10 ansatte […]

Lige nu forhandler Gladsaxe Kommune budget for 2015-18. Det ser umiddelbart godt ud, og borgmesteren kan konstatere, at der er en sund og stabil økonomi med ”råderum til at investere i fremtiden”.
Andelen af pædagogisk uddannet personale i Gladsaxe er faldet, men i budgetforslaget er der fortsat mål om, at syv ud af 10 ansatte i en daginstitution skal være pædagoger. Stor ros til det, for undersøgelser fra SFI påviser også, at jo højere faglighed børn mødes af i institutionerne, jo bedre klarer de sig i skolen.
Det er dog alligevel svært helt at lade sig begejstre, når det psykiske arbejdsmiljø blandt pædagogerne i Gladsaxe Kommune i den grad halter, for det vil alt andet lige påvirke børnene negativt.
Gladsaxe Kommune har det højeste antal afskedigelsessager pga. sygdom blandt de 12 kommuner i Storkøbenhavn, og de senere år har der været en klar stigning af stressramte, der henviser til et dårligt psykisk arbejdsmiljø.
Når man så også har valgt ikke at bruge den fulde andel af de 500 mio. kr. regeringen tildelte kommunerne til forbedring af kvaliteten i dagsinstitutionerne, og der samtidig er penge til overs på servicerammen, så begynder det at virke absurd. Derfor: Når der nu er råd til at forbedre arbejdsmiljøet og give børnene en bedre opvækst, kunne den politiske vilje så ikke følge med?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top