annonce
Få et gratis energitjek
Energitjek-36-14.jpg
Miljøudvalgets formand Tom Vang Knudsen og hustru sammen med energirådgiver fra HusetsEnergi.dk Casper Sønnichsen (th.). Foto: Privat.
Formanden for Miljøudvalget Tom Vang Knudsen tog imod tilbuddet om at få udført et energitjek fra HusetsEnergi.dk

Alle husejere i Gladsaxe Kommune kan nu få et gratis energitjek, udført af energirådgivere fra Husets­ener­gi.dk. Sideløbende med energitjekket får boligejeren en rapport med forslag til energibesparelser og anslået besparelser i kr. Tilbuddet for Gladsaxes borgere er etableret i et samarbejde mellem kommunen og Scanenergi, og det sker i forbindelse med kampagnen ”Husets Energi Gladsaxe”. 

– Vi vil gerne hjælpe boligejere med at få overblik over deres energiforbrug, og hjælpe dem på vej med at energirenovere deres bolig. Samarbejdet med Husets­Energi.dk skal hjælpe til med dette – faktisk ser vi det som et helt konkret værktøj, fortæller projektleder i Gladsaxe Kommune Martin Rasmussen.
Formanden for Gladsaxe Kommunes Miljøudvalg Tom Vang Knudsen (A) har allerede afprøvet denne gode mulighed:
– Jeg synes, at det kunne være interessant at se hvad jeg med fordel kunne gøre for at spare på energien. Både for min miljøets skyld og for min pengepung, fortæller han.
Tom Vang Knudsen havde før besøget udfyldt nogle oplysninger på nettet, så Casper Sønnichsen fra HusetsEnergi.dk var forberedt, da han dukkede op hos familien Vang Knudsen.
– Umiddelbart er der allerede gjort en hel del for at spare på energien. Familien har udskiftet til lavenergivinduer, lagt ekstra isolering på loftet, og så er gulvet isoleret inden der er lagt varme i gulvet – alt sammen noget der spare på energien, siger energirådgivere Casper Sønnichsen.
Huset, der er fra 1940 og har en tilbygning fra 1968, fungerede tidligere som købmandsbutik. I dag danner huset rammen for to familier.
– Vores datter og svigersøn bor i stueetagen, og der har vi gravet ud, isoleret og lagt gulvvarme. Derudover har vi installeret LED belysning og det kan virkelig mærkes på elregningen, siger Tom Vang Knudsen.

Stadig mulighed for forbedringer
Selv om der allerede er gjort en del for at reducere energiforbruget har energirådgiver Casper Sønnichsen alligevel fundet nogle besparelsesmuligheder. Ifølge hans beregninger kan der opnås besparelser på 6.500 til 8.000 kr. ved at isolere hulmuren eller foretage en udvendig isolering af facaden. Det vil være betalt tilbage efter to år, hvis der hulmursisoleres og knap 16 år, hvis der facade isoleres.
Derudover fandt Casper yderligere besparelsesmuligheder hvis loftet efterisoleres yderligere. Endelig fandt Casper, at der kunne spares små 900 kr. ved at isolere nogle varmerør, ligesom der kan spares godt 600 kr. ved at udskifte en pumpe.
– Her er vi i småtingsafdelingen, men det er besparelser der er værd at tage med, fordi det koster ikke så meget at gennemføre, siger Casper Sønncihsen.
Hvis du vil have et energi­tjek så gå ind på www.husets­energi.dk eller ring på 99 92 92 92.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top