Frivillige fejret i Værebro
Frivilligdag-02-40-14.jpg
Viceborgmester Serdal Benli fra SF (Med briller i midten) talte med Rigmor og Frank, der har boet i Værebro lige fra dag 1. Foto: Kaj Bonne.
Der var fuldt hus i Beboerhuset

Der står frivillige bag alt fra fodbold, musik- og kulturarrangementer, lektiehjælp og rådgivning. De mange frivillige sjæle i Gladsaxe blev i torsdags fejret med balloner og åbent hus i Værebro.

– Hvis vi et kort øjeblik forestiller os en kommune helt uden frivillige, så ville det være et kedeligt sted at bo, – der ville ikke ske mange ting. I dag skal vi rundt og se på hele Værebro Park, og her vil vi møde frivillige, der både i dag og andre dage er med til at gøre Værebro til at bedre sted at bo, sagde 1. viceborgmester Serdal Benli, der åbnede arrangementet.

De mange fremmødte fik hver et kort over Værebro med poster, hvor de skulle samle stempler og undervejs høre om forskellige former for frivilligt arbejde og arbejdet med Social Balance i Værebro Park, og der var selvfølgelig en sandwich og en is til dem, der gennemførte ruten. Viceborgmesteren tog selv turen rundt og barndomsminderne fra Værebro kom op under ruten, når turen gik forbi Byggeren, boldbanerne og den store bakke, der var rigtig populær som kælkebakke. Frivilligdagen i Værebro var en del af Frivillig Fredag, som Frivilligrådet under Ministeriet for Børn, Integration, Ligestilling og Sociale Forhold står bag, og Sanne Kok og Katrine Tonboe Jacobsen fra Frivilligrådet kiggede også forbi Værebro, og de var meget tilfredse med Gladsaxes fejring af de frivillige ildsjæle i kommunen.

Mens de voksne kunne høre om blandt andet Natteravnenes arbejde og lektiehjælp kunne de mange børn nyde godt af Ballonkongen Kristoffers kunstner, der både lavede giraffer og katte til børnene, der tålmodigt stillede sig i kø for at få et ballondyr med hjem. Da det sidste ballondyr var blevet delt ud, kom skuespiller Allan Olsen forbi og fortalte om sin barndom i Værebro. Han flyttede til nummer 106, før det hele var bygget færdigt, og han var lidt af en vildbasse – også dengang. Han stod blandt andet på skøjter helt oppe fra toppen af den store bakke og kørte hele vejen ned uden at falde.

– Min lærer på Værebro Skole præsenterede mig sommetider som en ny dreng i klassen for at få mig til at være ”en anden Allan”. Jeg havde ingen ro i mig, men Værebro har givet mig den kreativitet, som jeg også bruger i mit voksne liv, fortalte Allan Olsen under sit foredrag og sagde, at han nok aldrig ville blive rigtig voksen, men altid vil have sin barnlighed mig sig.

Frivilligdagen i Værebro blev arrangeret af Social Balance, som er et partnerskab mellem Gladsaxe Kommune, Gladsaxe almennyttige Boligselskab og DAB.

Frivilligdag-03-40-14
Uden mad og drikke etc. Der blev lige smurt 250 sandwich til deltagerne.
Foto: Kaj Bonne.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top