Glad OL matcher skolereformen
Glad-OL-05-36-14.jpg
Glæden var i top, da Gladsaxe Skoles elever rørte sig under Glad OL. Foto: Kaj Bonne.
Samarbejde mellem skole, idrætsforening og erhvervsvirksomhed i Gladsaxe

Bagsværd Stadion lagde torsdag og fredag i sidste uge for tredje år i træk anlæg til Glad OL, der arrangeres af Gladsaxe Skole. Det er en idrætsaktivitet som til fulde lever op til den nye skolereforms intentioner. Gladsaxe Skole samarbejdede med Bagsværd Atletik Club og Novo Nordisk, hvor 750 skoleelever, 60 lærere og pædagoger, 20 frivillige fra atletikklubben og 20 frivillige fra medicinalvirksomheden deltog i et par aktive dage med smil og grin – og ikke mindst sved på panden.
– Glad OL har to ben. Der er en elitedel, hvor der i hver årgang og aktivitet kæmpes om medaljer. Og så er der social del, hvor en fighterpokal uddeles både torsdag og fredag. Denne pris er den mest populære, for her gælder det om at udvise rummelighed, fair play og godt kammeratskab, siger lærer Ole Mortensen fra Gladsaxe Skole.
Nu er håbet på Gladsaxe Skole, at ideen vil brede sig som ringe i vandet, så i hvert fald mindst en anden skole i Gladsaxe Kommune vil deltage næste år. Således var der også i år polsk deltagelse ra Koszalin.
Bagsværd ACs stortalent på 800 og 1.500 meter-løb Mia Mørck bar faklen om torsdagen, og om fredagen blev ilden båret af Bagsværds største navn Andreas Bube, der netop blev nr. 4 på 800 meter ved EM.
Ole Mortensen fortæller, at man med succes i år udskiftede frøtrespring med 60 meter hækkeløb. Det faldt virkelig i udøvernes smag. Og børnene har trænet flittigt op til Glad OL. De mindste – fra 4. til 6. årgang var i aktion torsdag, og de større elever fra 7. til 9. årgang konkurrerede i løbet af fredagen. Vejrguderne var med de unge mennesker, der kunne dyste uden at blive våde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top