Gladsaxe Bibliotekerne markerer 100-året for 1. verdenskrig
Det-hemmeligshedsfulde-X-36-14.jpg
”Det Hemmelighedsfulde X” tilsættes levende klavermusik i Bibliografen. Foto: A.W. Sandberg, Billed- og plakatarkivet, DFI.
Den historiske festival Golden Days har flere arrangementer i Gladsaxe

Det dystre 100-års jubilæum for 1. Verdenskrig markeres over hele verden. Danmark deltog ikke krigen, fordi vi var neutrale, og krigens chokbølger slog kun delvist ind her i landet. Derfor er 1. verdenskrig aldrig blevet en del af danskernes selvforståelse, selv om krigen var det springbræt, der svirpede os direkte ind i fremtiden. For trods den ringe plads i danmarkshistorien, gjorde krigen Danmark til en del af en større europæisk fortælling, og i perioden fra 5.-21. september får det Gladsaxe Bibliotekerne til at stille skarpt på 1. verdenskrig med spændende arrangementer, udstillinger og materialer, som relaterer sig til krigen og dens betydning for tiden, der fulgte.
Bibliografen blænder op for en helt særlig filmoplevelse tirsdag den 9. september kl. 20, når filmkomponist Ronen Thalmay akkompagnerer den danske stumfilm ”Det hemmelighedsfulde X” fra 1914. Filmen er en spionfilm om krig, kærlighed og forræderi og er instrueret af Benjamin Christensen. Instruktøren bedrev noget nær en enmandspræstation med filmen, da han både var initiativtager, manuskriptforfatter, filminstruktør, hovedrolleindehaver, producent og klipper. Ronen Thalmay har akkompagneret talrige stumfilm i Cinemateket og er garant for en filmoplevelse i særklasse. Billetter kan købes i Bibliografen.
Endvidere byder Gladsaxe Hovedbibliotek på afternoon-tea lørdag 13. september kl. 14, når Liselotte Frederiksen fra Peter og Ping tager den folkekære engelske tv-serie Downton Abbey under kærlig behandling. Downton Abbey er elsket for sin fine skildring af livet blandt herskab og tjenestefolk på godset Downton i Yorkshire, England i tiden omkring første verdenskrig. Billetter kan købes på gladsaxe.dk/bibliotek.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top