- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

“Jean de France” genopsættes i “Smedjen”

I juni måned opførte Bagsværd Amatør Scene Holbergs festlige komedie “Jean de France” i Telefonfabrikkens Atriumgård med stor succes. Publikums reaktioner var meget positive.

Nu genopsætter Bagsværd Amatør Scenes sin 60 års jubilæumsforestilling i egen teatersal “Smedjen” på Telefonvej 8 i Søborg.

Hans Frandsen har efter 15 uger i Paris “glemt” sit modersmål, men til gengæld tilegnet sig et væld af franske moder. Dette huer bestemt ikke hans kommende svigerfar, den stok konservative Jeronimus, der har lovet sin datter Elsebet til Hans Frandsen eller Jean de France, som han kalder sig selv. Hun er heller ikke vild med at skulle giftes med den frankofile spradebasse. Hun vil hellere have sin hemmelige kæreste Antonius. Men da hendes far Jeronimus ikke gerne bryder det arrangerede ægteskab, må tjenerparret Marthe og Espen træde til med en fantastisk intrige, så den unge kærlighed og fornuften endelig kan sejre over Jeronimus stædighed og samtidig sætte den overfladiske og pyntesyge Jean de France på plads.

Der spilles fireforestillinger fra mandag 22. til torsdag 25. september – alle dage klokken 20.00.

Forestillingen 22. september er solgt, men der er fortsat billetter til de tre øvrige opførelser.