Lokalhistorisk forening hørte om slottet
aldershvile.jpg
De mange deltagere fik et stort udbytte af fortællingerne om slottet og diverse udsmykningen rundt omkring i parken. Foto: Flemming Bruun.
Belønnet for at trodse uvenlige vejrguder

45 medlemmer af Gladsaxe Lokalhistoriske Forening trodsede forrige lørdag vejrguderne dårlige humør og fik en dejlig oplevelse i Aldershvileparken.

Foreningen havde indbudt til rundvisning, som et af foreningens medlemmer, Finn Torben Sørensen, stod for. Hans viden om dette område er meget stor.

Han begyndte med en fortælling om slottets første ejer Holmskjold, som ikke havde rent mel i posen, da slottet skulle bygges og finasieres i 1780. Det kan vi være glade for, ellers havde vi aldrig fået fortællingen om Grevindens turbulente liv og om bygningerne på stedet. Eller rettere sagt de bygninger der ikke eksisterer mere. Bl.a. har der været drivhuse, orangerier og et tehus. De mange grotter og kanaler blev taget under grundig behandling, og der var et glædelig gensyn med grevindens nyrestaurerede gravsten.

Efter rundvisningen var der dækket op til kaffebord på Søgården og vejrguderne var med de fremmødte, så de undgik at få kaffen fortyndet.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top