Mediestunts om fattigdomsydelser
Selvfølgelig laver Enhedslisten et mediestunt, når vi udfordrer byrådet til at leve en uge på kontanthjælpsniveau. Vi vil gerne skabe opmærksomhed omkring,hvor få penge kontanthjælpen faktisk er. Der er rigeligt af mediestunts fra andre sider, der påstår at fattigdom får folk i arbejde – det holder bare ikke!

Vi er helt enige med Trine Græse i, at den store udfordring ikke er at leve på kontanthjælp i en uge, men i at gøre det i lang tid. Og enige i, at det er afgørende at få folk i arbejde og uddannelse. Men de to ting hænger jo sammen.

For det er svært at opretholde en aktiv jobsøgning eller gå i gang med en uddannelse, når man ikke har råd til selv de mest basale udgifter til f.eks. husleje, transport og tandlæge. Mange par, også med børn, tvinges at flytte fra hinanden, fordi de ikke kan overleve økonomisk efter indførelsen af den gensidige forsørgerpligt. Hjemløshed blandt unge er stigende, fordi de færreste boliger kan betales med den ekstremt lave ungeydelse. Fattigdom stjæler folks overskud og selvtillid, som skulle bruges til at kæmpe sig tilbage i job.

Enhedslisten er altid i arbejdstøjet! Også når det gælder flere bæredygtige og reelle arbejdspladser. Vi har både i Gladsaxe og i Folketinget stillet utallige forslag, der både ville skabe flere jobs, og samtidig støtte en grøn omstilling i Danmark. Fuldt finansierede forslag – bare ikke på bekostning af de svageste i samfundet. Vi foretrækker at få de rige til at betale, men her mangler vi ofte de socialdemokratiske stemmer.

 

Trine Henriksen, Susanne Yazdanyar og Flemming Holst, Enhedslisten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top