Nulvækst koster 187 job i Gladsaxe
Under debatten om finansloven i sidste uge havde jeg fornøjelsen af en god og direkte diskussion med den borgerlige opposition

Under debatten om finansloven i sidste uge havde jeg fornøjelsen af en god og direkte diskussion med den borgerlige opposition. Et af de store stridspunkter handlede om væksten i den offentlige sektor. Venstre ønsker nulvækst og mener ikke, at det betyder forringelser i vores velfærd. Jeg mener, at de tager fejl.

Ifølge en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd betyder Venstres forslag om nulvækst, at det offentlige budget i 2020 vil være 20 mia. kr. lavere og med 28.000 færre offentligt ansatte end planlagt. I Region Hovedstanden svarer det til, at der skal skæres 2.000 medarbejdere og spares 1,4 mia. kr. Alene i Gladsaxe vil der skulle spares 137 mio. kr. og skæres 187 stillinger væk de næste fem år. Selvfølgelig vil det kunne mærkes.

Selvom debatten om næste års finanslov godt kan blive lidt ophidset, er det vigtigt at huske på, at det også handler om vores sygeplejersker, hjemmehjælpere og skolelærere. Det er dem, der sikrer, at vi får den rigtige behandling på sygehuset, at vores ældre får en værdig alderdom og vores børn får en god uddannelse.

Vores offentlige sektor og vores offentlige ansatte har længe været under pres. Tiden er inde til at vi anerkender den store indsats, der ydes på vores hospitaler, i hjemmeplejen, i skolerne osv. Ikke til, at vi fortsætter med at skrue op for presset med nulvækst, besparelser og færre ansatte.

Jeppe Bruus (A)
MF for Gladsaxe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top